Monday, October 20, 2014

Linda Brynner (10): Game over.

Linda Brynner is een blogster die tot nu toe 24 blogs publiceerde. (HIER)
Omdat ik haar blogs de moeite waard vind, wil ik ze hier copieren / parallel publiceren.
Linda heeft een facebook pagina waar ze met lezers communiceert: (facebook)



GAME OVER



__
Raoul Pal, oprichter van Global Macro Investor, ex-co-manager van één van de grootste Hedge fondsen ter wereld (GLG Global Macro Fund), kwam als co-manager van Goldman Sachs en HSBC, kon al op zijn 36e met pensioen en woont nu aan de Spaanse costa bij Valencia. Pal is gepokt en gemazeld in de financiële wereld. Zijn analyse van de financiële crisis draagt de veelzeggende titel ‘The End Game’ (Het Eindspel).
Het voorspelt voor 2012-2013 de totale instorting van niet alleen het bankensysteem, maar ook de overheden, beginnend in Europa en daarna in de rest van de wereld. Het wordt een harde RESET.
Oog van de storm. 
Op dit moment bevinden we ons nog in het relatief rustige ‘oog’ van de storm die in 2008 opstak. De Westerse overheden kon het met honderden miljarden kostende bankenreddingen en noodfondsen maar nèt in bedwang houden. Wat er exact gaat gebeuren is niet bekend, maar de eerste grote klap die de storm in alle hevigheid zal laten terugkeren is ongetwijfeld het omvallen van de eerste megabank.
Spanje en, of Italië zullen zoals Griekenland instorten. De banken zullen genationaliseerd worden en de bankschulden komen voor rekening van de overheid. Alleen deze keer hebben de overheden geen geld meer voor een nieuwe miljardenredding. De eerste bankensluiting zal daarom een kettingreactie veroorzaken die het complete Europese bankensysteem zal doen instorten, waardoor ook de overheden van de landen in Europa failliet zullen gaan.
Vrijwel niemand realiseert zich de ernst.
Hét probleem: $ 700.000 miljard handel in derivaten en Credit Default Swaps (CDS). Het zijn financiële producten die geld van banken ten behoeve van staatsschulden voor 9 tot 10 keer méér waarde kunnen verzekeren (garanderen) om door te kunnen lenen, en die de doorleenwaarde vervolgens wéér voor 9 tot 10 keer méér waarde kunnen verzekeren/garanderen. Banken hoeven die derivaten niet op hun balans te zettten (anders zouden ze onmiddellijk failliet zijn). Met eenvoudig ‘papierwerk’ als derivaten, CDS kan zo van 1 miljard Euro tenminste 1 x 9 x 9 = 81 miljard waarde aan handel in staatsschulden worden gecreëerd uit vrijwel niets. Zo werkt het met alle staatsschulden, alsook noodfondsen.
Landen met hoge staatsschulden zijn daarom niet het grootste probleem.
t grootste probleem is dat $ 70.000 miljard bestaande staatsschuld van de G10 (tien grootste economieën) als garantie/verzekering (onderpand) dient voor dat duizelingwekkende bedrag van
$ 700.000 miljard wereldhandel in nieuwe staatsschulden.
Die $ 70.000 miljard wordt vervolgens gegarandeerd/verzekerd door hooguit 4% eigen vermogen van de banken in de G10, ofwel door slechts $ 2.800 miljard.

De $ 700.000 miljard is ook nog eens 1200% van het Bruto Nationaal Product van de gehele wereld en rust op een uitermate zwakke basis. 
De G10 bestaat uit een allesoverheersende, monsterlijk te massale financiële en dienstverlenende sector. De reëele economie met industrieële productie en technische opleidingen werd er ‘gesloopt’, is ook nog eens sterk teruggelopen in de laatste decennia als gevolg van verplaatsting naar het Verre Oosten, en handel is vooral gericht op de eigen zone in crisis.
slideBanken in de G10 zijn 200% – 300% van het BNP. De reëele economie is relatief veel te klein geworden en kan de G10 daarom nooit meer tijdig in gezond vaarwater brengen.
Duitsland heeft als enigste een gezonde reële economische positie met gezonde banken, onttrekt winsten grotendeels uit het wereldwijde systeem, maar is veel te klein om Spanje, Italië en ook maar een paar megabanken overeind te houden.
Van één Europa is daarom totaal geen sprake en behoort mathematisch niet meer tot een mogelijkheid.
Zelfs noodfondsen van 5.000 miljard, of een ‘schatkist’ van één centrale financiële ministeriële EU, zijn onmiddellijk leeg als één megabank omvalt en colleteraal één en een tweede meetrekt. Zo’n noodfonds is immers eveneens een ‘opgeblazen’ waarde d.m.v. derivaten en zou daarom uit hooguit 125 miljard echt geld bestaan. De ING bestond eind 2011 uit 1.230 miljard schuldenhandel, ongeveer 200% van de Nederlandse economie. Ze heeft maar 3,1% eigen geld (40 miljard). Het Spaanse Bankia is al genationalisserd en bestond eind 2011 uit 2.950 miljard schuldenhandel, 300% van de Spaanse economie. Bankia heeft maar 5,2% eigen geld (158 miljard). De ING zit met 41 miljard in Bankia…
En dit zijn nog maar twee banken…

Mega opgeblazen handel in staatsschulden met vrijwel geen eigen vermogen.
De $ 700.000 miljard handel in staatsschuld bestaat dus hooguit uit maar $ 2.800 miljard echt geld.
Het huidige – gelegaliseerde – piramidesysteem kan onmogelijk de totale ineenstorting te voorkomen, ook niet een verdergaande geïntegreerde, centrale Europese Unie.
De instorting zal daarom niet beperkt blijven tot de eurozone en de EU, maar zich verspreiden naar Groot Brittannië, Japan, China en de Verenigde Staten. Dan zal het bankensysteem en het huidige op schuld en inflatie gebaseerde (fiat) geldsysteem aan zijn einde komen.
Uur U eind 2012 begin 2013. 
Tijd om ons voor te bereiden. Tot het ‘uur U’ zal er over de staatsobligaties van de VS, Duitsland, Groot Brittannië en Japan nog steeds een lage rente van ca. 1% hoeven te worden betaald, totdat de complete markt van staatsobligaties onderuit gaat. De overheden zullen het direct proberen te beteugelen door ‘short selling’ van staatsobligaties en aandelen te verbieden. Een verbod op Credit Default Swaps (CDS), short futures en put opties zal volgen, waarna alleen de dollar en goud overblijven.
Nergens geld meer voor.
Pals conclusie: “Gekeken naar de tijd denk ik dat 2012 en 2013 het einde zullen inluiden…” Het zal de grootste economische schok zijn die de wereld ooit heeft gekend. Geld zoals we dat nu officieel kennen zal er NERGENS meer voor zijn, niet voor ambtenarensalarissen, niet voor publieke voorzieningen, niet voor handel, niet voor transport, niet voor landbouw, niet voor uitkeringen en pensioenen, niet voor sociale voorzieningen. De financiële markten beginnen zich nu te realiseren dat het Amerikaanse ‘Quantitative Easing’ en de Europese EFSF/ESM noodfondsen deze instorting nooit kunnen financieren, dus onmogelijk kunnen voorkomen.
Mensheid terug in de tijd.
We zullen ons allemaal schrap moeten zetten voor de instorting van de maatschappij zoals we die met het officiële geld allemaal gekend hebben. “We kunnen alleen maar hopen dat ik het mis heb”. Er zal hoe dan ook een nieuw systeem komen met nieuwe mogelijkheden, maar we zullen terug in de tijd worden geworpen, als een harde RESET.
Wie het veroorzaakt en versterkt hebben, kunt u lezen in deze artikelen:
Wereld dictatuur CDA.
Het CDA en hun foute mannen.
De elite de puppets en de muppets.

No comments:

Post a Comment