Monday, October 20, 2014

Linda Brynner ( 11) : Kunduz graaien 2013

Linda Brynner is een blogster die tot nu toe 24 blogs publiceerde. (HIER)
Omdat ik haar blogs de moeite waard vind, wil ik ze hier copieren / parallel publiceren.
Linda heeft een facebook pagina waar ze met lezers communiceert: (facebook)



KUNDUZ GRAAIEN 2013


__

De Kunduz-coalitie heeft iets verzonnen wat nog vrijwel niemand weet, het zogenaamde ‘Schatkistbankieren’.
Ministeries, sociale fondsen en baten-lastendiensten van het Rijk moeten verplicht schatkistbankieren per 2013.
Bij schatkistbankieren lopen alle geldstromen via het Rijk.
__
__
__
Hoe werkt Schatkistbankieren
Het verplicht schatkistbankieren wordt ingevoerd voor gemeenten, provincies, waterschappen, en gemeenschappelijke regelingen.
Zij moeten hun geld aanhouden op de eigen rekening-courant bij het ministerie van Financiën en ontvangen hiervoor een scherpe rentevergoeding. De Staat handelt zelfstandig op de geld- en kapitaalmarkt (The City, Walstreet, Frankfurt).
Het klinkt goed voor u? Dan bent u wellicht niet op de hoogte van het grote bedrog-geld-piramide-spel dat er achter zit.
Deelnemende instellingen regelen het betalingsverkeer via de eigen bank(en). Aan het einde van een werkdag wordt een eventueel negatief saldo op hun bankrekening(en) aangezuiverd vanaf de rekening-courant die de instelling heeft bij het ministerie van Financiën. Andersom wordt een positief saldo op deze bankrekening aan het einde van de dag juist afgeroomd ten gunste van de rekening-courant van de instelling bij het ministerie van Financiën. Met behulp van de internetfaciliteit schatkistbankieren kunnen houders van een rekening-courant actuele standen en mutaties raadplegen.
Het verplicht schatkistbankieren wordt ingevoerd voor gemeenten, provincies, waterschappen, en gemeenschappelijke regelingen. Dit zou een positief effect op de omvang van de staatsschuld hebben, is het ‘verkoopverhaal’. Decentrale overheden krijgen op de deposito’s een rente vergoed die gelijk is aan de rentes die de Nederlandse staat betaalt op leningen die ze op de markt aangaat. De komende maanden zal dit besluit verder worden uitgewerkt, waarbij de benodigde aanpassing in wet- en regelgeving zo spoedig mogelijk ingang wordt gezet.
Een leenfaciliteit, namelijk dat er ook via de schatkist geleend kan worden, is niet aan de orde.
“Dit is een van de maatregelen uit het Begrotingsakkoord 2013. De 5 fracties in de Tweede Kamer (VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie) en het demissionaire kabinet hebben daarover in april 2012 overeenstemming bereikt. Het akkoord beperkt het begrotingstekort in 2013 tot 3% van het bruto binnenlands product (bbp). De maatregelen uit het begrotingsakkoord staan in de Voorjaarsnota 2012, het financiële overzicht van het lopende begrotingsjaar…”, is het verkoopverhaal.
__
Wat betekent dit
Chique woorden die betekenen dan dat de regering via het ministerie van financiën wéér een gelegaliseerde weg heeft gevonden om positieve publieke gelden bij elkaar te graaien in één pot,
terwijl de decentrale overheden er niet kunnen lenen…
Om zo de decentrale overheidsgelden te beschermen tegen marktspeculatie…? Welnee.

Waarom? Om wéér te kunnen speculeren… Het geld-piramidespel van de banken blijven voeren…!
Te denken dat het bedoeld is voor protectie van decentrale overheden tegen de markt is uitermate naïef.
Dan zou een algemeen verbod op speculatie en belegging voldoende zijn geweest, dus neen…
als een massale pot van geld bij elkaar wordt gezet, betekent dat werkelijk altijd maar één ding… 
Dat geld in één kas kan en zál voor een groot deel worden gebruikt als onderpand voor speculatie in de vorm van Credit Default Swaps (CDS), een verzekerings/garantieproduct. CDS is hét grootste probleem en zijn dé oorzaak van de totale crisis.
Het is juist dát giftige product dat alles in problemen bracht en nog altijd brengt. Eerst werd het gebruikt voor de giftige Amerikaanse hypotheken en Westerse staatsschulden die er mee uit de hand zijn gelopen, en nu wordt het nog altijd gebruikt voor financiering van alle staatsobligaties en dus creatie van steeds méér staatsschulden, ook voor het EFSF/ESM.
Kijk, zo werkt het:
Met een CDS kan men, zeg, 1 miljard in die kas laten verzekeren (garanderen) voor 9 miljard.
Die 9 miljard is dus geen echt geld, het is slechts perverse overwaarde verklaard door middel van dat eenvoudige papiertje, een CDS. Vezekeringstakken van banken geven de CDS uit, ook Goldman Sachs, Deutsche Bank, etc.
Maar de 9 miljard kan wél worden doorgeleend tegen een hoge rente, die maandelijks wordt ontvangen van degenen die het leent. Bijvoorbeeld doorlenen voor steun aan banken, of aan een arm Euroland tegen een iets minder hoge rente dan de markt voor dat arme Euroland zou rekenen.
Die oorspronkelijke 1 miljard gaat nergens heen, die hoeft slechts in de kas te zijn als onderpand voor de CDS. Over de 9 miljard (die dus niet echt bestaat) moet de lener wél maandelijks hoge rente betalen. Geldwaarde wordt zo eenvoudig op papier als verklaarde overwaarde opgeblazen uit het vrijwel niets en uitgeleend tegen hoge rente. In gewone termen heet zoiets simpelweg woekeren.
En degene die leent wordt ‘gewurgd’, omdat geldbehoefte/nood met dit piramidesysteem al jarenlang wordt gecreëerd en hij niet bij de ECB (goedkoop) mag lenen sinds het Lissabon-akkoord, dec. 2007. Dus is hij aangewezen aan de veel duurdere markten (The City, Walstreet, Frankfurt) of andere woekeraanbieders van staatsleningen (staatsobligaties), zoals het Nederlandse en Duitse ministerie
van financiën die zelfs een eigen, nogal, agressieve dealer room hebben.
Juist dit piramidesysteem heeft alle problemen in het Westen veroorzaakt en ‘wurgt’ armen en armere landen. En, als de 9 miljard wordt opgevraagd is er dat helemaal niet, er is immers maar 1 miljard.
De decentrale overheid ontvangt de rente die gelijk is dan de rente die de centrale overheid zou
betalen op de markt… over de pot van 1 miljard inderdaad.
Intussen ontvangt de centrale overheid hoge rente over de uitgeleende (nep/lucht) 9 miljard.
Dikke perverse rentewinst voor de centrale overheid, maar destructief voor de (arme) lener.
Zo’n CDS kost per kwartaal miljoenen verzekeringspremie, maar is relatief veel minder dan de rentewinst, en kan dus makkelijk uit die rentewinst worden betaald.
Maar wie ontvangen die miljoenen verzekeringspremies? Verzekeringsbanken, Goldman Sachs
(ECB-president Draghi is ex-VP Goldman Sachs), Deutsche Bank, etctetera.
__
Niets geleerd van de crisis 
Wie denkt dat men het met de crisis onderhand wel geleerd heeft, heeft het goed mis. Credit Default Swaps zijn nog altijd hét papieren mechanisme om 9 tot 10 keer overwaarde te creëeren uit vrijwel niets, maar een centrale pot met geld is nodig als onderpand. Alle staatsschulden (staatsobligaties) worden op deze wijze gecreëerd, opgeblazen en doorverkocht. Ook noodfondsen en zelfs pensioenfondsen worden zo gecreëerd en gepusht. Met een berg van Credit Default Swaps is de gehele nepwelvaart gecreëerd die nu op springen staat, omdat het de schuldenberg enorm uit de hand heeft laten lopen,
ter waarde van $ 700.000 miljard in de G10. Het echte geld er achter is hooguit $ 2.800 miljard.
Als het ministerie van financiën kan beschikken over al die decentrale gelden in één kas, dan gaat
het geld-bellenbaasspel nog perverser door, maar nu met geld van decentrale overheden.
Inmiddels zijn de arme Eurolanden volledig afhankelijk en in de greep van de laagste rente-aanbieder
die Nederland en Duitsland zijn als roversbende VOC-II. De Spaanse banken en overheid worden nu door de Nederlandse premier en Duitse bondskanselier gepusht gebruik te maken van het EFSF/ESM (tegen rente natuurlijk) dat volgens exact hetzelfde woekerprincipe werd gecreëerd uit vrijwel niets.
Met Europa heeft het allemaal niets meer te maken, maar alles met een ordinaire financiële oorlog tegen arme Eurolanden door ze leeg te roven door de rijke, ten gunste van de Nederlandse en Duitse ministeries van financiën en banken in Londen, Wallstreet en Frankfurt.
Het destructieve geld-piramidespel dat de welvaart van onze gehele maatschappij ernstig beschadigt, woekert zo nog perverser voort dan ooit tevoren.
Wie dit niet gelooft of nog steeds niet begrijpt hoe het grote geldbedrog werkt en wie er achter zitten in de hoogste financiële posities moet zeerzeker dit artikel lezen:
Het grote geldbedrog of Modern plofkipbankieren.

No comments:

Post a Comment