Tuesday, October 21, 2014

Linda Brynner (23): De ziekte van ISIS

Linda Brynner is een blogster die tot nu toe 24 blogs publiceerde. (HIER)
Omdat ik haar blogs de moeite waard vind, wil ik ze hier copieren / parallel publiceren.
Linda heeft een facebook pagina waar ze met lezers communiceert: (facebook)


De ZIEKTE VAN ISIS

__
__
imagesDe wereld is geschokt. ISIS, (ook wel ISIL of IS) verricht monsterlijk terreurdaden. Het is inderdaad monsterlijk en waar komt het opeens vandaan.
Direct opvallend zijn de zéér primaire, emotionele reacties met alle steun voor de VS in publieke reacties op mainstream-media (MSM). Elke reactie die tracht uit te leggen waar ISIS vandaan komt, wordt direct verwijderd, of krijgt zelfs een ban. Alle kwade reacties met verwijzing naar Islam blijven staan. Het is niet voor het eerst dat het publiek uitermate slecht wordt geïnformeerd en massaal om de tuin wordt geleid. De ‘geboorte’ van ISIS wordt immers krampachtig uit het nieuws gehouden.
We weten inmiddels dat alle mainstream-media (MSM) wereldwijd zéér hoog geconcentreerd zijn en zwaar eenzijdig gepoliticeerd. Het zaait inmiddels bijna niets anders meer dan haat en verderf, letterlijk.
Ga vooral verder op zoek naar ‘Clean Break‘, PNACIASPS, Jeb Bush, Dick Cheney en outsourcing van proxy legers (moderate groups) door de VS met een budget van ca. 500 miljoen US$.
Het gebeurt gewoon allemaal, maar komt niet in het Nederlandse nieuws. Elders wel.
De waarheid krijgt u via de MSM al lang niet meer te horen.

Mainstream Media Spin – geloof niets

In Nederland spant de EO (evangelisten) triest genoeg de kroon t.a.v. anti-Moslim-geluiden;  niet verbazend. Het track record van directeur Andries Knevel kennende, die later opging in de NPO. De Nederlandse evangelisten zijn nauw verwant aan b.v. de baptisten en methodisten in de VS. Beiden zijn redelijk extreem evangelistische stromingen die weinig meer met christelijk te maken hebben.
En ze komen erg vierkant over. Vermijdt ze daarom boven alles.
Anti-Islam is constant aanwezig geweest en komt sterk uit de evangelistische protestante hoek (dus ook het conservatieve Anglicaanse GB). Toch waren de moslims als gastarbeiders uit de jaren 60 en 70 in de jaren 80 en 90 naar verhouding hier redelijk geaccepteerd, vooral in het Zuiden van Nederland, België en Duitsland vanwege de industrie. Anti-Moslimgeluiden ontwikkelde vooral een hernieuwde sterke bodem vanaf medio jaren 90 van de vorige eeuw. Discriminatie was al sterk in GB, maar ook de VS wordt vanuit de Amerikaanse extremere protestante hoek anti-Islam sterk gevoed. In GB werd het zelfs een reden tot grote zorg in de jaren 90.
Uiteraard spiraalde het na 9/11 omhoog en kregen later namen als Pamela Geller en Geert Wilders bodem. Daar kwamen nog radicale Amerikaanse protestante pastors bij zoals Terry Jones, Franklin Graham. Al in de jaren 50 was b.v. Billy Graham als Evangelist en Baptisten-priester innig vermengd met de hoogste politieke leiders. Hij golfde met ze en was er vrienden mee. Graham had z’n eigen radio- en Tv-programma’s, z’n eigen sterk invloedrijk blad en zijn totale effect is zéér groot geweest. Hij organiseerde massale bijeenkomsten waar hij voluit oreerde die ook de presidenten bezochten. Maar hij was anti-Kennedy en riep Truman zelfs op tegen de Sovjet-Unie. Zijn woord werd zelfs in Australië gevestigd. Een zéér foute man.
De VS heeft nu eenmaal het bekendste profiel, en Nederlandse politiek neigt historisch sterk naar de VS waar evangelisme commercieel wordt gerund, met eigen Tv-shows. Zo komen de baptisten jaarlijks bijeen in de ‘Baptist Convention’. Pastor Jerry Vines shockte door een extreem haatvolle opmerking richting Islam die door vele pastors van de baptisten en methodisten weer verder werden overgenomen en verspreid, maar wat tegen het einde van de jaren 90 ook al nieuwe bodem kreeg. Bovendien vormen ze met de methodisten een sterke lobbie in Washington DC. Ook G.W. Bush is methodist, maar ook lid van ‘Skull & Bones’, zoals ook Kerry vandaag.
De VS is overwegend zéér conservertief evangelistisch protestants (orthodox en mid-orthodox vergeleken met Europa). Dit komt voort uit de meer onbekende prille ontstaansgeschiedenis van de VS via de Engelse en Nederlandse (Delft), ‘ Pilgrims ‘, ook wel Puriteinten genoemd. Zij migreerden naar het nieuwe continent vanwege dreigende vervolging in Delft en Engeland. Zij verklaarden hun nieuwe land in Amerika gesticht door ‘God’. De vroegste Europese inwoners waren handelaars van de WIC en VOC en hadden al grote gebieden ingenomen. Enkele decennia later werden de Puriteinten burgers van de Engelse Massachusetts Bay Colony die zijn oorsprong vindt in de WIC en VOC als gevolg van verder gaande kolonisatie waarbij de Nederlandse en Engelse kolonies samengroeiden.
En hier liggen de diepste wortels van de VS. Fanatiek protestantisme met dominante handelsgeest, sterk verbonden met GB en Nederland. Die christelijk politieke en commerciële historie is daarom diep ‘embedded’ in de Amerikaanse grondwet en alles gebeurt er daarom met de hand op de bijbel. Veel protestante Amerikansen nemen dat boek letterlijk en denken dat ‘God’ het geschreven heeft. Daar zijn de ‘hardcore-believers’, oer-conservatieven (puriteinen) niet vanaf te halen (weet ik uit ervaring). Het Noord-Oosten verstedelijkte en moderniseerde, maar puriteinse tradities leven nu vooral voort in de ‘Redneck sates’ waar nog altijd relatief veel ongeletterden wonen en waar velen anno 2014 niet eens ‘High School’ hebben afgemaakt. Velen zijn zelfs nog nooit buiten hun eigen staat geweest…
De magen hier draaien er van om of we moeten er hard om lachen, maar zulke hardcore believers en hun ‘high office’ leiders zijn dominant politiek, religieus en zakelijk actief, ook al staan ze losser tegenover de stricte conservatieve moraal vanuit de Bijbel. Ze noemen zich ‘neocons‘, de neoconservatieven. Donald Rumsfeld en Richard Perle hebben de gedachte via media verspreid in de VS. Grote vroege aanhangers zijn b.v. Dick Cheney, Colin Powell, Bush en Condoleezza Rice, maar het heeft zich sterk verspreid. Eerder kwam Reagan o.m. in dat netwerk aan de macht met H.W. Bush als vice president. Dit uitte zich direct in versterking van bewapening waar Jimmy Cartner actief redelijke vrede had weten te bereiken in het Midden-Oosten met de Camp David akkoorden.
Neoconservatisme kwam tegelijkertijd op met de neoliberale politiek van de jaren 80. Baptisten en methodisten bepalen in neoconisme met de zionisten uitermate sterk het beleid in de VS wat extreem rechts is. Dit is met Obama niet anders, ondanks dat Democraten meer links zouden zitten en gelinkt zijn aan katholieken. Zionisme heeft overigens niets te maken met geloof (Judaïsme). Het is seculier en gaat om een aparte staatsinrichting waaruit Israel is voortgekomen. Herzl heeft het geschreven in z’n boekje ‘der Judenstaat‘ en is grondlegger. Tegen die wijze van staatsinrichting zijn is dan ook niet antisemitisch. Helaas legt de mainstream media dat onderscheid niet uit.
Vooral het aantal zionisten in ‘high office’ in de VS is overweldigend. Neocons zitten dicht tegenzionisme vanwege onvoorwaardelijke steun aan Israel. Gekscherend wordt dan ook gezegd dat deneocons hun hoodstad hebben verwisseld met Tel Aviv. De totale politiek van die twee stromingen als één netwerk is in elk geval extreem rechts.
Die extreem rechtse moraal is dat alles dat niet meewerkt in die richting, zich verzet, of niet op dezelfde lijn zit of blijft, de vijand is en hoe dan ook moet worden aangepakt. Zéér ziek (!) Dit verklaart anti-Rusland, anti-Moslim, anti-China, anti-Arabisch… slinkse provocatie, altijd zien van een of andere grote vijand, false flag methoden, brute ingehuurde proxy legers, publieke massale dwaling… en wat nog komen gaat… ziek (!)
TVLiesIn Nederland zijn de mid-orthodoxe stromingen verwant en werken dan ook samen. Dit uit zich in aanverwant beleid van het CDA en (nog) de EO. Tijdens Balkenende (CDA) werd de NPO overheerst via ministerschap en NPO’s besuursvoorzitter (Henk Hagoort) was aanvankelijk een CDA-man; werd PvdA juist vóór overwinning door Samson.
RTL is onderdeel van Bertelsmann media en dat wordt aangestuurd door hun stichting waar Aart-Jan de Geus voorzitter is en CDA strategisch beraad. Die wordt aangevuld door Onno Ruding (CDA) daar als financieële auditor (tevens lid van de omstreden Trilateral Commission.
Let wel, Bertelsmann media verzorgde Hitler’s propaganda. De oude heer Mohn (eigenaar) ‘bekeerde’ na WWII naar CDU en is pas in 2009 overleden. Uiteraard is het geen WWII meer, maar dit bedrijf weet als geen ander hoe ze bepaalde politiek moet ‘verkopen’. Het stokje ging in 2009 over naar deaandelenstichting met Nederlandse CDA-leiding, bondgenoot van het Duitse CDU/CSU. Zéér apart, maar een simpel feit. Deze stichting is ook in Duitsland hoog politiek actief en als investeerder.
De eigenaren van alle Westerse Media kunnen op 2 handen geteld worden, alsmede de nieuwsbureaus. Ze hangen aan elkaar van neocons en zionisten. Politiek, geloof en media zijn innig vermengd, maar met christelijk heeft allemaal niets van doen. Wel met agressieve economische politiek en media-propaganda, dominant aangestuurd door neoconsistische, rechts librale en zionistischemoraal.
Het totaal corrupte media-landschap leg ik hier niet meer uit. U kunt het terug vinden mijn post Economy War and Realism. Het bevat een lijst van alle eigenaren, daadwerkelijk op 2 handen te tellen, inclusief alle (lokale) radiostations en een zee aan kranten en magazines. Vanwege gelijke achtergronden en links vormen zij eenzelfde agenda en netwerk, namelijk de neoconservatieve, sterk rechts liberalen en de zionistische. Geen enkel ander geluid wordt meer getolereerd, al zijn er nog uitzonderingen. De Nederlandse situatie hier: Welcome to the Real World.
Wat ik nog wel kwijt wil is dat ook alle Nederlandse media overweldigend sterk op rechts zitten (evangelistisch-protestants-joods-liberaal, liberaal-zionistisch,), ook al lijkt het midden of links zoals de Vara. De 1ste  anti-allochtone geluiden in Nederland kwamen via Elsevier Magazine dat exàct naar voorbeeld werd opgezet van het Amerikaanse Times Magazine, een sterke neocon organisatie (Times Warner), close met zionisme en zéér rechts. Times Warner is eigendom van Morgan, gelinkt met Bush. CNN is er onderdeel van. De taal is per definitie hard rechts, altijd polariserend en discriminerend.
Let wel, de kleuren rood en blauw in Amerikaanse politiek liggen omgekeerd t.o.v. de rest van de wereld. Rood in de VS betekent, zéér rechts. Witteman komt van Elsevier en ook Pim Fortuyn was er aanvankelijk columnist. Maar je ziet dat velen in dat blad nog steeds anti-Islam schrijven zoals b.v. ookMoniek Samuel (koptisch christen, ofwel uiterst orthodox. Ze beschouwen zich de oorspronkelijke bewoners van Egypte). En daar zat ze dan vaak bij KvdB (EO, Andries Knevel) en P&W uiterst kwaad en emotioneel te doen richting Islam. Niet raar; allemaal dezelfde stromingen en netwerken.
Genoeg over de media, u kunt doorklikken en zelf onderzoeken.
Feit is, de gehele basisontwikkeling van ISIS wordt sinds het bestaan uit de media gehouden.

Terug in de tijd: het Ottomaanse Rijk

ottoman-empire-1580-2In eerste instantie kwam groei en bloei tot stand via huwelijken. Een andere methode was uitbreiding van invloed. Er was geen beleid van gedwongen bekering. Het Osmaanse beleid was ‘istimalet’, gericht op instemming van de bevolking. Zo hielden de Osmanen de wetten en tradities, status en privileges in stand die al bestonden. Zoals gewoon in die tijd werd later soms militair veroverd door direct nageslacht van Osman.
Maar later verliep groei door de eeuwen heen in het algemeen relatief rustig en gestaag. Daarom duurde acquisitie ook bijna 4 eeuwen
In de 15de eeuw kwamen de Spaanse Inquisitie op gang, omdat in Spanje veel Arabieren en joden woonden. En tot 1492 was Granada zelfs nog onder Arabische heerschappij. Volk moest zich Rooms bekeren anders ging het hoofd er af na berechting. Spaanse Inquisitie was niet alleen tegen joden en moslims, maar tegen alle andersdenkenden. Het Iberische schiereiland herbergde ook de lodges van de vrijmetselaren die voortgekomen waren uit de Orde van de Tempeliers.
De tempeliers hadden de leidende rol in de kruistochten voor de Engelse Willem de veroveraar, maar kregen vooral een dominante positie in commercie in de protestant christelijke wereld. Daarom, en vanwege de zéér langzame groei van het Osmaans Rijk, hadden de kruistochten niet veel met geloof te maken en zgn. oprukkend Islam, maar alles met handel en veroveringsdrift door Willem de Veroveraar,nageslacht van de Noorse invasie. De tempeliers werden na de kruistochten verbannen en moesten vluchten naar het Iberische schiereiland, en naar het huidige Duitsland en Engeland. Van daaruit begonnen zij de wereld te bevaren. Diverse schepen voerden zelfs openlijk het Rode kruis van detempeliers op hun zeilen.
Intussen hadden zij zich ondergronds omgevormd naar vrijmetselarij. Tijdens de Inquisitie waren ze verdacht vanwege cabalistische occulte rituelen en dreigde vervolging. Zij vluchtten vooral naar protestants Nederland en Engeland zoals veel joodse handelaren. Vrijmetselaren hadden een stevige positie in commercie met de joodse commercie en zouden vanuit Nederland en Engeland een grote rol betekenen in de opzet van de VOC en WIC via overheidsposities. Hieruit kwamen de eerste centrale banken ter wereld voort, welke later in handen zouden komen van de almachtige bankiers.
Zelfs in deze tijd worden alleen potentiële en succesvolle business talenten uitgenodigd in een lodge van vrijmetselarij (ervaring).
Willem III van Oranje (1650-1702), stadhouder van Nederland en koning van Engeland richtte The (central) Bank of England op. In 1688 werd Willem III de troon van Engeland beloofd als hij de heersende bankiers het recht gaf om geld te maken uit niets. Zijn twijfel hierover werd weggenomen doordat hij tegen 8 % rente zoveel mocht lenen als hij wilde o.m. om oorlog te voeren. Het werd gemodelleerd naar de Wisselbank gecombineerd met de VOC. Door dit recht van geldcreatie willens en wetens aan een private partij te geven, legt Willem III van Oranje de basis waarop de onbeperkte macht van de huidige bankiers is gevestigd. Alle Westerse banken hebben dat model overgenomen.
Het ging niet alleen om handel, maar plundering, slaven- en opiumhandel en vestiging van kolonies wereldwijd, zo ook in de vroege Amerikaanse kolonies en zelfs China waar het volk werd onderdrukt d.m.v. opiumverslaving. Ook vermengden zij zich overal politiek. Het is niet onbekend dat vele ‘fouding fathers’ van de VS vrijmetselaar waren alsook de verlichters in Europa.
Maar terwijl in Europa de overbekende grote oorlogen over oorlogen en machtswellusten plaatsvonden en de Spaanse Inquisitie, was de ontwikkeling in het Ottomaanse Rijk een geheel andere geweest. Recente studies benadrukken dat de Osmaanse instellingen in de 17e en 18e eeuw eerder een proces van transformatie ondergingen dan verval en decadentie zoals de traditionele geschiedschrijving opvoerde. In deze periode was de Osmaanse economie, samenleving en politiek zéér flexibiliteit die zijn instellingen duurzaam wist te behouden. De Osmanen onderhielden een dynamische relatie met de provincies in de Balkan en het Midden-Oosten, in de overgang naar een modern fiscaal systeem. Dit ging gepaard met aanhoudende aanpassingen en nieuwe omschrijving van de relatie tussen het centraal bestuur en de provincies. Het bestuur was uiterst complex en de kenmerken van het Osmaanse ‘oude-regime’ liet ruimte toe om de instellingen in nieuwe contexten opnieuw te formuleren.
resolveBedreigingen kwamen continu van buitenaf, zoals de Russische Tsaar die uitmondde in vernietigende oorlogen. Later Napoleon als resultaat van de verlichting waaruit weer nationalisme in de Balkan ontstond in het Osmaanse Rijk a.g.v. opkomend kapitalisme en industrialisatie. Hier kwam de 1ste Balkanoorlog uit voort, 1912.
Het aparte van het Osmaanse systeem was dat alle volken vreedzaam konden samenwonen. Joden, christenen, allen behielden hun rechten, wetten en privileges.
Ze hadden een aparte status als Dhimmi, ofwel ‘mensen van het boek’. Dit zit uiterst complex in elkaar en heet daarom een Kalifaat. Het is met Westerse begrippen moeilijk te doorgronden, tot op de dag van vandaag. Lijfeigenschap zoals in Europa kende het Osmaanse systeem ook niet.
Gedurenden de 18de eeuw wist het Osmaanse Rijk zich zo nog goed staande te houden, maar het Westerse kapitalistische systeem begon zich op te dringen vanwege haar prille stadium van industrialisatie. Simpelweg veranderde de behoeften van producten. Het isolatisme was niet meer houdbaar. Om oorlogen met Europa te voorkomen begon de Osmaanse staat actief deel te nemen in de Europese diplomatieke arena en werden Europese ambassades geopend. De agressieve Russische opmars maakte duidelijk dat het bondgenootschappen moest sluiten met bijvoorbeeld Engeland.
Sultan Selim III kwam in 1789 aan de macht en voerde een reeks hervormingen door die bekend staan als de Nizam-i Cedid of de Nieuwe Orde. Hij wilde de Osmaanse bestuurlijke en militaire structuren hervormen naar westerse model. Zijn initiatief zou op lange termijn de politieke, sociale en economische structuren grondig beïnvloeden. Selim III nodigde Franse officieren uit om te dienen als adviseurs voor het Osmaanse leger en richtte hogescholen op om er de Europese militaire kennis te onderwijzen. Het Osmaanse Rijk was ondertussen verwikkeld in oorlogen met zowel Rusland en het Habsburgse Oostenrijk. De ingrijpende veranderingen in het Europese continent na de Franse Revolutie in 1789 maakte voor de Osmanen mogelijk om met de Oostenrijkers een gunstige verdrag in 1791 te sluiten. De Osmaanse staat sloot verder allianties met Zweden in 1789 en met Pruisen in 1790 tegen Rusland.
De Osmaanse soevereiniteit in het Arabische schiereiland werd dan tijdens de eeuwwisseling uitgedaagd door een lokale opstand van de Wahhabis.
Het wahabisme (ook wel gespeld als wahabbisme of wahhabisme) werd door Mohammed ibn Abd al-Wahhaab (1703 – 1792) gesticht. Het is een fundamentele conservatieve stroming die een vertakking is van het soennisme. Deze takfiri-stroming staat een rigoureuze, hernieuwde toepassing van de Koran en de religieuze wetten voor. Deze niet-geestelijken passen de islamitische wetten toe zonder islamitische leermeesters te consulteren. Zij erkennen de tafsir die in de loop der eeuwen door islamitische juristen werden gemaakt, niet.
De verschillen bestaan vooral uit het verketteren van moslims die zich niet aan de ‘juiste’ islamitische regels houden of denkbeelden hebben. Als bij de takfiriën een moslim bijvoorbeeld een andere mening heeft wordt er takfir over hem gedaan. Op dat moment worden zijn bloed en eigendommen halal.
Deze takfiri is een kleine, maar extreme stroming die door hun daden veelvuldig in het nieuws komen (zoals nu ISIS).
De Osmanen hadden een totaal andere visie. Tolerantie was verzekerd voor de Dhimmi, ofwel de joden, christenen, hindoes, etc. Hun economie streefde naar ‘overvloed’ en ‘welzijn’ via inperkende regulatie. Marktprijzen werden geregulereerd op een laag niveau. De staat was de centrale onderneming, die gedurende het grootste deel van haar bestaan gebaseerd was op een systeem van landbouwproductie dat de opkomst van privé-eigendom belemmerde. De staat was de overkoepelende structuur die samenleving en economie op elkaar afstemde: hij organiseerde de handel en de markten en controleerde de productie. De Ottomaanse staat wilde de rurale landbouweconomie als bron van inkomsten in stand houden.
Deze traditie zit nog altijd diep in de Arabische cultuur en staat volstrekt haaks op Westers kapitalisme en al helemaal op het zionisme dat keihard segregeert. Het verklaart ook waarom huidige Westers linkse politieke partijen relatief veel stemmen krijgen vanuit de allochtone hoek.
Na de Franse revolutie onstond nationalisme in de Balkan en het Ottomaanse Rijk kreeg daardoor last met rebellie. Echter, wist zich nog staande te houden. Maar waar het Westen sterk begon te kapitaliseren en industrialiseren, bleef de Osmaanse economie sterk gebaseerd op haar tranditionele principes. Dit zou elkaar gaan bijten.
8317768738_587a93381fIn het Westen ontstonden in de 19de eeuw de mastodonte, allesoverheersende monopolistische alliatie van industrie, politiek en grootbankiers in de vorm van een piramide van families zoals de Rothschild, Warburg, Rockefeller, Astor, Harriman, Morgan, Brown Brothers, DuPont, Roosevelt, Russel, enzovoorts.
Meestal seculiere joodse families of seculier conservatief protestants. Zij werden de superdominante, indringende schaduwmachten en dachten alleen in superwinsten. In Europa verliep het patroon hetzelfde met de families Warburg, Schiff, Rotschild, Deutsche Bank, Kuhn & Loeb, etc. Dit transatlantische netwerk zou in 1913 eveneens de FED vormen, WWI en WWII financieren en beleveren aan beide zijden.
Gedurende het begin van de 20ste de eeuw had zich in de VS een monopolie gevormd rondom olie,Standard Oil van de familie Rockefeller. De familie hield zich ook dominant politiek bezig en had (en heeft nog steeds) familieleden als senator, governeur, etc. In Europa had zich Royal Dutch Shell gevestigd van de Oranjes, Deutsche Bank en Rothschild (tot op de dag vandaag). De vraag naar olie zou gaan ‘exploderen’ na de uitvinding van de auto, vliegtuigen, en grote stalen schepen zouden zeerzeker overschakelen op petroleum.
En in 1908 vonden de eerste olievondsten plaats in Perzië dat onder het Ottomaanse Rijk viel. Het Midden-Oosten was toen onderdeel van dat Kalifaat. Zoals uitgelegd kenmerkt het zich niet door een Westerse staatsvorm, maar bestond het uit administratieve eenheden waarin alle volken konden samenleven, joden, christenen, moslims. Het gebied in het Midden-Oosten bestond uit woestijn en kleine gecultiveerde dorpen van keuterboeren die zichzelf prima konden voozien. Hun land huurden ze van grootgrondbezitters die in de grote steden woonden.
Het gebied had geen grenzen zoals de Westerse natie-staten, maar waren natuurlijk overlopende gebieden. De steden waren goed ontwikkeld zoals ook op oude foto’s nog kan worden gezien. Perzië was zéér rijk ontwikkeld op het gebied van wetenschap, filosofie, onderwijs en culuur. Het Ottomaanse bestuur bemoeide zich nauwelijks met het Midden-Oosten, zodat elke administratieve eenheid zich sterk autonoom kon ontwikkelen. Perzië wordt zelfs gezien als de bakermat van beschaving.
Vanwege opkomende industrialisatie en vereniging van Duitsland met sterke kapitalisatie daar, was het Ottomaanse Rijk voor handel (en dus politiek) verbonden geraakt met Duitsland. Daar ontstond het idee om de treinverbinding ‘Orient Express’ naar Constantinopel (Istanbul) door te trekken naar Bagdad, om zo olievaten te transporteren voor o.m. Shell. Dit zou gefinancierd worden door Deutsche Bank, waarin de familie Rothschild inmiddels zetels hadden, na gestudeerd en gewerkt te hebben in de VS.
Kort daarna brak WWI uit. Verondersteld wordt dat de dood van Franz Ferdinand slechts een aanleiding was en dat de oorzaak veel dieper lag, namelijk acquisitie van een directe handelsroute voor olie. Het Suezkanaal bestond al en was eveneens gefinancierd door Rothschild, maar Shell wilde graag een directe lijn naar Perzië. Mede daarvoor zou een grote oorlog noodzakelijk zijn.
Hoe het ook zij, in deze oorlog kregen de Britse geheime dienst voor het eerst een actieve rol, die later door de CIA veelvuldig zou worden gekopieerd.
Het is de biografie T.E. Lawrence, ofwel Lawrence of Arabia, later zeer goed verfilmd. Hij werd in WWI naar Arabië gestuurd. De Britse en Franse legers konden de Ottomanen niet verslaan. De Arabieren leefden zoals ze leefden in het Ottomaanse Rijk en waren niet in gevecht. Lawrence beloofde sultan Hoessein een onafhankelijke Arabische staat als de Arabieren mee zouden helpen de Ottomanen te verslaan. Ook de gevreesde wahabisten werden verzameld. Ze waren killers; in zwarte kledij, zwarte vlag en zwarte gezichtsbedekking (in deze tijd IRIS genoemd, maar het zijn dezelfde). Hij kocht ook de Bedoeïen om met zilver en goud om omrust te stichten achter de linies d.m.v. plunderacties.
filemanager.php_GB speelde dubbelspel. Al in 1916 werd immers het geheime Sykes-Picotoverdrag getekend tussen GB, Rusland en Frankrijk. Hiermee zou het Midden-Oosten na WWI worden opgedeeld in 4 zones. Enkele jaren later ontstonden de officiële grenzen in 2 delen, een Frans en Engels deel.
In het Westen was het zionismeopgekomen. De zionistische beweging is weinig cultureel of religieus. Veel joden kregen wel mee ooit terug te kunnen keren naar het gebied waar de koninkrijken Israel en Judah zouden hebben gelegen volgens de geloofsboeken, maar het was geen politiek ideaal. De ideologie en politieke realisatie is zionisme.
Zionisme is een politieke nationale beweging en ideologie die staat voor een aparte eigen zelfvoorzienend thuisland, maar zonder assimilatie van anderen. Het heeft daarom niets met geloof (judaïsme) te maken, en aldus niets met antisemitisme. Sterker, het judaïsme veroordeelt zionismescherp. De ideologie komt in de praktijk namelijk neer op onmenselijke segregatie die zich heeft ontwikkeld tot een soort van bikkelharde apartheid.
Het eeste zionistische congres werd gehouden eind augustus 1897 te Bazel. De oprichter en 1ste voorzitter was Theodor Herzl, een Oostenrijks-Hongaarse journalist, poltiek publicist en activist. Eind 1895 schrijft Herzl het boekje ‘Der Judenstaat’. Hij bleef onvermoeibaar lobbiën voor geld. Politieke leiding ontstond daardoor bij de Rotschild familie. Zij financierden de eerste grote landaankopen in Palestina en de vele opkomende kibboetsen (nederzettingen) waarin milities werden gebrainwasht en getraind.
Als grootinvesteerderen en grondleggers van het verdorven wereldwijde centrale bankenkartel in Frankfurt, New York, Londen, Parijs en Amsterdam, waarvan overheden compleet afhankelijk werden en waarmee we nu nóg zitten (Rotschildbankieren), hadden ze vooral andere belangen.
Hun economische en politieke bemoeienissen waren immens. De familie had in de industriële revolutie (die zijzelf grotendeels financierde) al lang in de gaten welke moderne basis-benodigdheden noodzakelijk waren. Het gebied is rijk aan mineralen zoals koper, fosfaat, bromide, kalium, klei, silicium, zwavel, asfalt, magnesium en gas. Zonder toegang, geen elektriciteit, energie, kunstmest voor hoog-geconcentreerde efficiënte voedselproductie, geen chemische producten en medicijnen, et cetera. Het Rotschild-imperium investeerde daar al zwaar in via de Rockefellers, General Electric, DuPont, Krupp en een lange rij van internationale wereldnamen. De zionisten kregen zo de eerste verbonden grote lappen grond in handen. V.w.b. de petroleumhandel is de familie met Deutsche Bank en de Oranjes grootaandeelhouder van Shell aan de Europese kant en aan de Amerikaanse kant was het verbonden met de familie Rockefeller met de monoplie van Standard Oil.
Uit dat Engelse Palestina zou later de staat Israel ontstaan, verkregen op een uiterst slinkse wijze vanwege totale vermenging van grootkapitaal, industrie, kranten en politiek aan de supertop die zetels had in de Volkenbond en later nog altijd in de VN die de zelf-proclamatie van de staat Israel daarom snel goedkeurde met Truman, één dag voor het einde van het Britse Mandaat.
De oorspronkelijke Arabische bewoners zouden nooit een kans van slagen hebben. U kunt het hier lezen: Israel’s kleine waarheid (zéér lange lezing, maar niet de eenzijdige verhalen zoals in de schoolbankjes of media). En het komt er met name ook op neer dat de Britse overheid aanvankelijk toestemming vroeg aan Lord Rotshchild, leider van de Londense zionistische groep middels de Balfour verklaring van 1917, waarvan hij zelf auteur was van het ontwerp. Deze volgde een jaar later na het geheime Sykes-Picotoverdrag.
In 1 klap werden volken Palestijn, Syrieër, Jordaniër of Irakees met aparte wetten, zonder enige invloed aan de top.
sykes-picot-750x400
Alles was dus vóór het einde van WWI al in kannen kruiken en verdeeld door en voor de superrijken in het Westen vanwege hun diepe economische en politieke inmenging, en voor hùn eigen belang. De autochtonen verloren hun autonomiteit die ze in het Ottomaanse Rijk wèl hadden.
De tolrante levenswijze van de Arabieren werd snel compleet overhoop gehaald, onnatuurlijk gescheiden en onderdrukt vanwege Westers gewin. En Britse agenten werden ingezet om het balletje voortijdig de kant op te laten rollen voor de geconcentreerde gepoliticeerde superrijke Westerse grootkapitalisten.
Deze methode zou later door de CIA, Mossad en MI6 wereldwijd veelvuldig worden toegepast.

Standard Operating Procedure CIA, MI6, Mossad

imagesDe CIA werd in 1947 door Truman opgericht n.a.v. Pearl Harbor. Dat Truman geen fris mannetje is kunt u lezen in Israel’s kleine waarheid.
De CIA is verantwoordelijk voor het verkrijgen en analyseren van informatie over regeringen, bedrijven en personen, waarna ze deze informatie doorgeeft aan de verschillende onderdelen van de Amerikaanse overheid.
De CIA bezit daarnaast een uitgebreid geheim militair apparaat dat verantwoordelijk is voor de vele pogingen om niet pro-Westerse regeringen omver te werpen.
Gepleegde coups:
Jacobo Arbenz in Guatemala, Soekarno in Indonesië, Patrice Lumumba in de Democratische Republiek Congo, El Salvador, Allende in Chili, Iran, Irak.
Rrecentelijk Oekraïne d.m.v. omkoping en rekrutering van de neo-nazi’s Svoboda welke na de coup d’état deel mochten nemen aan de interim regering met een premier die rechtstreeks kwam van de Oekraïnse centrale bank, waarna al het centrale goud werd overgebracht naar de NY FED en neo-nazi’s gerkruteerd worden voor het Oekraïnse leger. Spil ditmaal was Victoria Nuland met hulp van o.m. McCain, Verhofstadt en Van Baalen.
Victoria, Republikeinse, moest voor een hoorzitting van de senaat verschijnen voor de soepel gestelde vraag of ze neonazi’s had betrokken in de machtsovername. Zij antwoordde slinks dat ze alle partijen had betrokken. De ‘hearing’ was uitermate vriendelijk en het werd haar totaal niet moeilijk gemaakt. Voorzitter van de ‘hearing committee’ was senator Jay Rockefeller, vertegenwoordiger van West Viginia, Democrat… We hebben het over 2014 mensen…(!)
Totale corruptie en totaal niets is veranderd (!)
Het smerige spel met Oekraïne kunt u hier lezen: Oekraïne en Massa Bedrog.
In alle gevallen krijgt het land er een dictatoriaal regime voor terug, zodat alle Amerikaanse en Europese economische belangen verzekerd zijn, met enorme rookgordijnen en véél afleidingen in de media, zodat mensen nooit de waarheid wordt getoond.
Bekend is dat een van de 1ste opdrachten van de nieuw geformeerde CIA het rekruteren was van voormalige nazi’s die een rol konden spelen in het vergaren van inlichtingen over de Sovjet-Unie. Dat er tussen deze nieuwe rekruten veel doorgewinterde oorlogsmisdadigers zaten, was niet belangrijk.
De CIA zat achter Iraakse militaire coup in 1963 na een interne coup d’état dat een einde had gemaakt aan het Brits opgelegde monarchie met de voormalige sultan als koning. In 1968 werd die coup verzegeld door de Ba’ath-partij o.l.v. Saddam Hoessein die nog volop gesteund werd door het Westen. Bekend is dat hij een waar schrikbewind voerde, maar toen nog met alle steun van het Westen.
In 1953 zaten de CIA en MI6 achter te Iraanse staatsgreep, omdat een Iraanse minister de Britse ‘Anglo-Persian Oil Company’ had genationaliseerd en alle banden met GB had verbroken. Hij voorzag Iran als een zelfvoorzienend land met olie-inkomsten. De Sjah moest vluchten naar Rome, maar kon na de Westerse staatsgreep direct terugkeren. Dit regime onderdrukte alleen maar, maar de Westerse olie-belangen waren veilig gesteld. Toch zou het land onder zijn leiding enigszins democratiseren met een twee-partijen-stelsel, en in 1975 kondigde de Sjah een toespraak aan. Hierin vertelde hij dat hij de oliecontracten zou verbreken in 1979 met Amerika en Engeland.
Dat was niet de bedoeling.Wederom kwamen de CIA en MI6 in actie, en voorzaakte de revolutie van 1979. De sjah moest vluchten en de Ayatollah Khomeini werd in het zadel gezet. Aanvankelijk steunde Saddam Hoessein Khomeini, maar een schandaal kwam aan het licht dat de VS Iran had bewapend via Israel. Op die manier probeerden de VS voor elkaar te krijgen dat sjiitische moslims, via bemiddeling van Iran, in Libanon gegijzelde Amerikanen zouden vrijlaten. Deze affaire werd bekend als de Iran-contra-affaire of Irangate. De Iran-Irakoorlog eindigde in 1988 en een jaar later stierf Khomeini, opgevolgd door Khamenei, terwijl de meer pragmatische Ali Akbar Rafsanjani de nieuwe president werd.
Iran is overigens mede-oprichter van de VN, maar werd nooit lid van de World Trade Oraganisation (WTO). Dit is tot op de dag van vandaag een grote doorn in het oog van de VS en GB, omdat het daarmee financieel-economisch en onafhankelijke staat is zonder Westers centraal bankier-systeem. En dit verklaart de jarenlange boycot van Iran door het Westen. Leningen in Iran zijn tegen 0% rente en het land heeft een eigen zelfvoorzienend monetair systeem. Tegelijkertijd heeft het Westen enorme oliebelangen in Iran, maar zal het nooit direct binnenvallen. Daarvoor zou een andere tactiek worden ontwikkeld (4th generation war), waarover later meer.
Irak had met Iraanse oorlog enorme Westerse schulden opgelopen via Kuwait ter financiering van de oorlog, viel in 1990 daarom Kuwait binnen en annexeerde het. Dit was binnen 2 dagen gebeurd. De oorzaak was het geschil over de enorme oorlogsschuld. De banken in Kuwait herbergen enorme Westerse financiën, dus ditmaal werd Irak zéér spoedig binnengevallen door het Amerikaans geleide coalitieleger, operation Desert Storm van 1990-1991. Weliswaar met steun van een VN-resolutie, maar die zeggen zoveel als waar de politiek-financiële belangen zitten. In dat instituut, gelieerde NGO’s, lobbies en in de Amerikaanse politiek zitten immers lokaal en aan de top van oudsher overheersend almachtige politiek-financiële familielijnen met zetels, zoals de Rockefellers, Rothschilds, Roosevelts, Russels, Bush’s etc.
Ook aan Europese zijde zijn politici (letterlijk) een puppet van die schaduwmacht. Veel politici in Nederland komen van of draaien door naar b.v. Shell, Unilever, DuPont, KLM, Philip Morris, Rabobank, Citi, KPMG, en andere grote multinationals, wereld-goede-doelen en internationale grootbanken, denk aan Lubbers, Bolkenstein, Bos, Samson, Rutte, Ruding, Weijers, Zalm, Brinkman, De Hoop Scheffer, Wijffels… als slechts een zéér klein topje van de ijsberg.
Veel van dat soort bedrijven komen voort uit het (door de VS opgelegde) opgedeelde Standard-Oil-monopolie zoals b.v. Unilever, Exxon, Mobile, BP, etc. Maar die opdeling heeft alleen vóór de bühne betekenis gehad. De bestuurders en hun financiers zijn altijd blijven zitten. Wie de personele track records en opvolgers aan de top in diepte uitpluist zal dit bevestigd zien.
In 1991 kwam Kuwait terug in Westerse controle, maar de relatie met Hoessein was uiteraard ernstig blijvend geschaad.
imagesVanalles werd later verzonnen om hem weg te krijgen. Eén van de grootste leugens ooit werd dat Irak grootschalig biochemische en chemische wapens zou hebben waarmee het de VS snel kon aanvallen, en dat het nucleaire wapens ontwikkelde. 9/11 Kwam goed uit om het land wederom massaal binnen te vallen. En in 2005 werd interim-premier Iyad Allawigeïnstalleerd. Hij verzette zich heftig tegen zuivering van het bestuursapparaat van Ba’athisten en ontmanteling van het leger.
Voor de parlementsverkiezingen in december 2005 smeedde Allawi een brede alliantie van seculiere soennitische en sjiitische alsook communistische groepen, onder de naam Iraakse Nationale Lijst (INL). Deze verloor de verkiezingen, maar nam deel aan een coalitieregering die geleid werd door premier Nouri al-Maliki, maar Allawi nam geen ministerspost aan in diens kabinet. In 2007 kwam het tot een boycot van de regering door de INL.
In de aanloop naar de verkiezingen van 7 maart 2010 vormde Allawi opnieuw een religieus/etnisch gemengde politieke alliantie, onder de naam Iraakse Nationale Beweging, of Iraqiya. Bijna drie weken na deze verkiezingen, op 26 maart, maakte de Kiescommissie de uitslag bekend: Iraqiya was met 89 zetels nipt geen winnaar, onder de lijst Rechtsstaat van zittend premier Al-Maliki, die 91 zetels won. Waarnemers van de VN en de VS vonden de verkiezingsuitslag geloofwaardig.
Na 8 jaar kondigde Al-Maliki op 12 augustus 2014 aan te blijven. Hij is altijd pro-Iran geweest. Het Westen zit dus al sinds de inval met een groot onopgelost probleem; een minder pro-Westerse regering, en zéér pro-Iran. Machtsovername via conventionele militaire inval is dus niet succesvol gebleken…
Foute boel voor de Westerse schaduwmachten, aangezien hun beleid gericht is op Westerse neocon enzionistische bestuursoverheersing in het Midden-Oosten (PNAC en ‘Clean Break’), zoals later te lezen in dit stuk… 4de generatie oorlogsvoering.
4de Generatie oorlogsvoering werd speciaal verder ontwikkeld voor acquisitie Westers bestuuur. Daarover meer in het volgende hoofdstuk…
De Mossad, CIA en MI6 hebben voortdurend gebruik gemaakt van omkoop en inzet van brute anti-partijen… Het is letterlijk ‘Standard Operation Procedure’ en het zou daadwerkelijk voor het eerst zijn als het anders was.
Aanvankelijk had niemand iets te vrezen van Hezbollah. Maar In 1978 had Israel zich ingemengd in de Libanese Burgeroorlog en werd het zuiden van Libanon bezet door het Israelische leger. Het excuus was dat de PLO zich daar had gevestigd. De PLO had zich op dat moment echter nog niet ingemengd en na de Israelische invasie ontstonden Libanese verzetsbewegingen die de door Israel bezette gebieden wilden bevrijden en het Israelische leger wilden dwingen Libanon te verlaten. De Hezbollah is voortgekomen uit deze verzetsbewegingen, ze noemden zichzelf Hizb Allah, wat staat voor ‘Partij van God’. Deze partij bouwde later Libanon snel op en werd op handen gedragen door de Libanezen. Maar het kwade bloed jegens Israel bij ze was gezet, en uiteraard wordt ze in de Westerse media continu ‘terrorist’ genoemd.
Hamas komt voort uit een organisatie genaamd ‘Al-Mujamma al Islami’, een Palestijnse afsplitsing van de Egyptische Moslim Broederschap. Hamas hield zich aanvankelijk bezig met religie en sociaal werk. Ze bouwden ziekenhuizen en scholen en boden burgers financiële hulp, zoals goede Islam en de moskee dat voorstaat, en precies zoals de christelijke traditie. In het begin van de jaren 80 van de 20ste eeuw zag Israel Al-Mujamma al Islami als een mogelijke bondgenoot in de strijd tegen de PLO. Israel hoopte zo verdeeldheid te kunnen zaaien binnen de PLO en de Palestijnse gemeenschap.
Als gevolg van dat smerige Israelische dubbelspel begon in de 2de helft van de jaren 80 Al-Mujamma al Islami zich steeds meer richten op verzet tegen de Israelische bezetting en werd het van een religieuze sociale beweging steeds meer een verzetsbeweging. Dat karakter veranderde definitief in 1987 met het begin van de eerste Palestijnse intifada (1987-1993). In dat jaar werd de naam veranderd in ‘Hamas’. Intifada is een Arabisch woord en betekent letterlijk ‘afschudden’. Het werden een aantal opstanden in de Palestijnse gebieden tegen de Israelische bezetting.
Afghanistan was een pro-boeren-staat (socialistisch) en kreeg daarom veel steun uit de USSR. Nadat Pakistan nucleaire testen had uitgevoerd, werd de regering bijgestaan door de USSR. Op dat moment al speelde een groot belang voor het Westen, namelijk de bouw van de Trans-Afghaanse gaspijplijn. Dit zou de 1ste Europese onafhankelijke gaslijn worden van Rusland. Die ontwikkeling was geblokkeerd met Rusland in Afghanistan dus ontstond weer een nieuw plan van de CIA, operation Cyclone. Hierbij werden de gevreesde Mujahideen vanuit de Taliban omgevormd naar een gewapend verzetsleger tegen Rusland. Hen werden zetels in het toekomstige parlement beloofd. Ze werden opgeleid door de CIA en gefancierd.
Nadat Rusland was verdreven, werden ze helemaal geen deel van de regering, en Al Qaida vormde zich vanuit de Mujahideen. Het Westen installeerde een pro-Westerse regering. Enorm kwaad bloed was weer gezet vanwege het Westerse dubbelspel. En de Taliban trok zich terug uit het Trans-Afghaanse pijplijn-project, ca. 2 jaar voordat het door de VS werd binnengevallen na 9/11. De Taliban en ook Al Qaida waren tegen die lijn en vernietigde deze, alsook de vele opiumvelden waar de pro-Westerse regering vooral hun grootste winsten haalden. Het zijn de grootste velden ter wereld en zijn vooral van belang van de grote farmaceutische multinationals zoals Pfizer, Bayer, Novartis, etc.Veel pijnstillers zijn immers gebaseerd op opium, vooral alle demente bejaarden zouden het grootschalig worden toegediend weten we inmiddels (!). 9/11 Was ook hier een excuus en Afghanistan werd binnengevallen door de VS, met de Jaap de Hoop Scheffer als zojuist benoemde Secretaris Generaal van de NATO (CDA) nadat hij op de ranch was geweest bij Bush…
De Trans-Afghaanse gaspijplijn moet in 2017 gereed zijn. Wie finaniert het? De Asian Development Bank, ofwel ADB. Wie zit daarin? Mario Draghi, president van de ECB, voormalig vp van Goldman Sachs Europe…
Supersmerig spel… En het publiek wist weer van niets.
Het patroon blijft sinds WWI dat anti-partijen gemakkelijk zijn om te kopen met dollars, en die truuck zou blijven worden herhaald, ook met de zgn. Arabische lente.
Het is inmiddels immers volop bekend dat Al Qaida werd omgekocht om Libië, Egypte en Syrië te destabiliseren. En daar gaan we weer…
Libië was pro-Westers geworden. Opeens was Khadafi vriend van het Westen en werd hij zelfs publiekelijk met alle egarts onthaald. Libië werd echter geen lid van de WTO en heimelijk had Khadafi een eigen munt ingevoerd op basis van een enorme goudvoorraad, de Goud-dinar Het meeste van dat goud kwam uit Mali, weten we nu. Toen dat uitkwam via spionage werd Khadafi verketterd in alle Westerse media. Hij moest verdwijnen, en aldus gebeurde. Wie waren die spionnen? Vrijwel zeker maakte de zgn. onbekende werknemer van Royal Haskoning die op het strand vóór het paleis van Khadafi werd opgepikt door een helicopter van de Nederlandse Luchtmacht, er deel van uit. Die werd vervolgens neergehaald, zo is bekend. Royal Haskoning is het oudste advieskantoor in Nederland.
Veel van die oude adviesbureau’s wereldwijd herbergen spionage-netwerken zoals ook de uiterst agressieve Boston Consulting Group (hoe weet ik dit? Omdat ik mensen uit de internationale business ken die er een boekje over open hebben gedaan). Hieruit komt o.m. behoorlijk extreem rechtse Netanyahu en Mitt Romney voort… lekker…
Egypte, eenzelfde verhaal. Opeens was de regering daar slecht en moest verdwijnen. Interessant, want het Westen was altijd zéér pro-Egypte.
Syrië. Daar hebben ze zich op verkeken. Assad is ook geen lid van de WTO en werd altijd door Rusland gesteund. Wat gebeurde hier?
Na ontdekking van het 3de grootste gasveld ter wereld, de South Pars / North Dome field, werd Qatar bezocht door koninging Beatrix voor Shell kort nadat Qatar het wereldkampioenschap 2022 kreeg. Dit veld ligt op het grensgebied met Iran in de tussenliggende zee. Assad had geweigerd zijn land ter beschikking te stellen voor de bouw van een transit-pijplijn vanuit pro-Westers Qatar, Saoedi-Arabië en Jordanië naar Turkije. Hij ketste de deal af. En over Iran was volstrekt geen optie, nu u de historie begrijpt.
GB en Frankrijk begonnen daarom illegaal toch een lijn te bouwen. En als klap op de vuurpijl begon Assad zelf een concurrerende lijn te bouwen vanuit Iran die aan moest aansluiten op het Russische net vanuit Egypte dat via de grote Syrische steden loopt zoals Homs, Aleppo richting de kust en dan over Turkije.
Foute boel, en Syrië was het gemakkelijkst te destabiliseren. En hiervoor (weten we nu) werd Al Qaida ingezet als Westers proxy leger, wederom m.b.v. de CIA en MI6. Opvallend is ook dat de zgn. ontstane burgeroorlog zich exact in die gebieden afspeelde, alsook in het noorden waar de twee concurrerende lijnen liggen.
Assad gaf niet op…

4de generatie oorlogsvoering – proxy legers

ideaWe gaan terug naar medio jaren 90. Het werd duidelijk dat het publiek met opkomend internet beter geïnformeerd zou worden. Oude strategieën zoals de interventies voor een coup d’état door de CIA, MI6 en Mossad, zouden doorzichtig worden en niet meer geaccpeteerd door het publiek. Oud CIA-agenten zoals John Perkins werden auteur en begonnen een boekje open te doen.
Grootschalige conventionele oorlogen konden ook moeilijker worden ‘verkocht’ i.v.m. het einde van de Koude Oorlog. Maar een enorme oorlogsindustrie was opgebouwd voor megawinsten. De CIA-interventies zijn nu inderdaad simpel terug te vinden via internet. Onder premierschap van Netanyahu zou vooral Israel kwetsbaar worden, zo werd door hem bedacht. Israel bezet immers autochtoon gebied, ontstaan uit een onfrisse (onbekende) historie van segregatie en militie.
De gedachte van Netanyahu is apart en daarom ook zéér verdacht. Israel heeft immers het grootste en meest geavanceerde leger ter wereld en kan omringende ‘bedreigingen’ direct in de pan hakken  met massale vergelding, en d.m.v. het uit de lucht schieten van eventuele ‘speelgoed’ raketjes en doet dat ook. Bedreiginen van buitenaf zijn werkelijk geen partij.
Maar een studie door Richard Perle, US secretary of Defense, werd opgezet als onderdeel van de Israelische ‘Institute for Advanced Strategic and Political Studies’, ofwel IASPS.  Perle is de één van de vroege verpreiders van neoconisme met Rumsfeld en IASPS heeft daarom directe banden met de Amerikaanse neocons.
Het resultaat van de studie was ‘Clean Break‘ dat werd gepresenteerd aan Netanyahu. Het rapport was 2-ledig. Enerzijds geeft het een oplossing voor zijn zgn. veiligheidsvrees van Israel in het Midden-Oosten met agressieve verwijdering van Saddam Hoessein en nadien alles te doen voor Westerse heersing. Anderzijds gaat het ook over herbouwing van het zionisme dat aan sterkte had verloren. Netanyahu is behoorlijk exreem rechts en nam het rapport over, alsook de VS.
In 1997 ontstond PNAC, ofwel ‘Project for the New American Century’. Dat zegt nogal wat:
zoals dat wereldleiderschap met enorme militarie strijdkracht door de VS het beste zou zijn voor de wereld en met ook gebruikmaking van cyberspace…
Je maag draait er van om…
In de VS werd het als omstreden gezien door het publiek. De voorzitter was Jeb Bush. 25 Oprichters telde het waarvan ook Dick Cheney, die als dank vicepresident werd onder G. W. Bush… Misselijkmakend ziek… Jeb werd Gouverneur van Florida en is de jongste broer van G.W. Bush.
Kort daarna bekeerd hij zich van het protestantisme maar kaholicisme, toch interessant.
De zieke programma’s van IASPS en PNAC hebben doorgang gevonden onder bewind van Netanyahu en G.W. Bush. En ook Obama moet het uitvoeren.
En dat betekent nogal wat. De CIA kocht altijd anti-fracties om, maar de nieuwe programma’s gingen verder: verzamel de meest afgrijselijke terroristen die eerder door de CIA werden opgeleid als gemeenschappelijk geheim huurleger en gebruik ze als proxy militaire eenheid. Beloof ze een eigen staat, financier en train ze goed. Het publiek blijft onwetend, terwijl heel simpel en effectief z’n werk kan doen. Verover een dorp op een uiterst brute manier, strooi het snel rond op de geconcentreerde media zodat het publiek geschokt is en direct achter Amerikaans ingrijpen zal staan. Opvolgende dorpen zullen snel vluchten en zo ontstaat een snelle en effectieve zuivering waardoor relatief rap eventueel nieuwe grenzen kunnen worden getrokken met nieuw pro-Westerse interim-bestuur. Laat de eerder opgeleide extremen stoppen waar ze moeten stoppen met een air strike.
Untitled-1Daarmee ontstond een andere probleem: hoe zulke groepen in het geheim te trainen en te financieren … Dat werd daarom steeds meer overgelaten aan prive-organisaties via openbare aanbesteding. Eén daarvan is ISIS, gezeteld in Washington DC.
Die heeft gewoon een website: ISIS.
Obama ‘verkocht’ het aan het publiek later als  ‘moderate groups ter waarde van een ca. 500 miljoen US$ aan de Syrische rebellen‘.
__________ISIS’ aanwezigheid (toevallig?)
Locations_Map_New
Het zijn inderdaad de zgn. Syrische rebellen (Al Qaida als Westers proxy leger). Assad hield vol en inzet van een nòg monsterlijke proxy is het daarom het meest plausibel. Het verklaart waarom exàct het noord-oosten van Syrië (transit-gaspijplijn) enkele weken later in het nieuws komt vanwege de claim van ISIS van dat gebied in hun kalifaat. Asad vroeg de Amerikanen samen te werken ISIS te bestrijden. Exact zoals verwacht gebeurt dat niet, want de politiek overheersende neocons en zionisten willen zelf Syrië beheersen, volgens plan PNAC en Clean Break, weten we inmiddels. Met een smerige truuck, zal later Iran ook aan de beurt komen.
En zo begon de training door Amerikaanse privé-instructeurs in geheime bases in Jordanië en Libanon in 2012. Samenwerking met de Mossad lijkt me plausibel.
ISIS-leider Abu Bakr kan opgezocht worden, hoewel het niet eenvoudig is. Geboren in 1971 in Irak is zijn naam ‘Ibrahim’. Let wel, dit is een joodse naam. Aan de Universiteit van Bagdad haalde hij z’n PhD en werd Dr. Ibrahim. Kort na de Iraakse invasie door de VS in 2003 werd hij in detentie genomen inCamp Bucca, omdat hij in Irak een extreme groep had opgezet en geleid. In december 2004 werd hij al weer vrijgelaten. Zo’n snelle vrijlating voor een zo’n extreem? Dat is apart.
In de media werd melding gemaakt dat hij ‘intern’ was (stage) van 2005 tot en met 2009. Bij zijn volledige vrijlating zou hij gezegd hebben: “See you guys in New York”, bedoeld als referentie als thuisfront van veiligheidsheidsagenten. Hij is specialist in ‘security’ en snelle creatie van extreme onrust d.m.v. rappe bewegingen, grof geweld en dan snelle terugtrekking.
Tijdens zijn detentie merkte zijn ‘commander in charge’ hem op als uitermate disciplinair, maar ook hyper paranoïde. Hij probeerde wel eens te manipuleren, maar bleef altijd uit de problemen.
Op 16 mei 2010 werd hij aangekondigd als leider van ISI(S). Nadat Bin Laden gedood was door de VS in 2011 verkondigde hij een vergelding. Dit is interessant, omdat Al Qaida werd ingehuurd als Syrische rebellie. Al Qaida was extreem, maar niet zoals nu ISIS die een afscheiding is van Al Qaida.
Blijft over zijn Universitaire opleiding en geheime periode van 2005-2009 met alleen de melding dat hij ‘intern’ was. Dat is lang. En direct werd hij leider van ISI(S) in 2010. Dat is apart, alsook zijn uitspraak bij z’n volledige vrijlating in dec. 2009. Hij bedekt zich altijd om zijn werkelijke identiteit onzichtbaar te houden, behalve voor een aantal ‘intimi’.
Is het plausibel dat hij inderdaad een CIA-MI6-Mossad-agent is die werd getraind voor de inzet van ‘Clean Break‘? Hoe dit te bewijzen. Dat lukt uiteraard niet, maar een vreemdsoortig patroon van 2004 tot en met heden is het wel. Ik zou er werkelijk niet van staan te kijken. Hij is specialist in ‘security’, is paranoïde, weet grondig hoe de opzet, brainwashing en organisatie van een extreme groep met perfecte coördinatie werkt. Het past allemaal exact in ‘Clean Break‘.
Op het moment van schrijven van dit stuk is hij de grote headline van Time Magazine. Maar dat valt onder het sterk rechts harde ‘Times Warner’, eigendom van Morgan, neocon en gelinkt met Bush, zoals in het begin van dit stuk uitgelegd; altijd al discriminerend en polariserend geweest zoals ook het Nederlandse Elsevier, dat bedoeld naar het evenbeeld is opgezet.
ISIS bestaat in elk geval uit de zgn. wahabisten, zoals eerder gepasseerd het vorige hoofdstuk.
Dit heeft wereldwijd Moslims aangetrokken die door de anti-islam-media mede werd gecreëerd door de laatste decennia. Ze werden extra verschopt en gediscrimineerd sinds de opkomende moslim-haat, ingezet door de dominant geconcentreerde Westerse evangelistische-zionistische media. Mogelijk had die jeugd het al moeilijk, maar ze zijn verder weggestampt door keihard opgebouwde haatzaaierij door de Westerse media. Daar spinnen alle extreme partijen zoals het Vlaams Blok en de PVV garen bij, alsook de neocons in de VS, en ook ISIS, wat weer lekker ‘voer’ is voor de media en wat ook wel weer goed uitkomt voor de business…
Klachten bij veel moslim-jongens zijn vooral dat ze gedemoniseerd en gediscrimneerd worden zonder uitzicht op een baan… dus wat blijft over… En geen uizicht is altijd een bron van extremisme geweest… De geschiedenis herhaald zich.
Een interview met een vooraanstaande gepensioneeerde Al Qaida-man doet een en ander als bevestiging uit de doeken, maar ook omdat Al Qaida zelf eveneens niet achter de extreme ISIS staat.
U kunt daar het uwe van denken, maar een boekje open doet hij zeerzeker wel. Het is het is kijken waard.
De wahabisten bestonden als kleine kerngroep al langer, maar pas in 2012 werden ze opeens snel groot en sterk, en dat is apart. Ze maken nu opeens veel gebruik van Amerikaans materieel en de media doet voor komen alsof dit mogelijk is vanwege hun verovering van de stad Mosul waarbij ze ca. 425 US$ zouden hebben geroofd uit alle banken in ca. januari 2014.
En, of dat ze verlaten Amerikaans materieel zouden hebben buitgemaakt. Zó massaal opeens? Laten de Amerikanen hun materieel in dergelijke bruikbare conditie achter? Dat zou wel enorm ezelig zijn.
Het zou kunnen, maar dat is dan monsterlijk oliedom zijn. Dan nog… men moet getraind zijn voor het gebruik…In een half jaar tijd opeens financiering, organisatie en training op grote schaal? Simpelweg onmogelijk.
Hier ziet u de plotseling omhoog schietende activiteiten van ISIS vanaf 2012… zéér apart.
Untitled-1
De media werd nooit toegelaten bij ISIS en nadat de Amerikanen de eerste airstrike hadden afgekondig opeens wel. Plotseling zien we letterlijk in de gehele mainstream media wereldwijd massaal volgepropt worden met exact dezelfde monsterlijke verhalen over ISIS, en rapporteert vrij kort daarna opvolgend de ene na de andere monsterlijke daad, terwijl ISIS al lange tijd massal actief is…
Sterker is het gegeven dat ISIS het merendeel van de olieraffinaderijen in handen heeft èn exact het gebied in Noord-Oost Syrië waar de Brits-Franse gaspijplijn doorheen moet lopen vanuit de South Pars / North Dome field uit Qatar, door pro-Westers Saoedi-Arabië, Jordanië, door anti-Westers Syrië (wat Assad qua deal had afgeketst waarna Frankrijk en GB illegaal tòch de aanbouw begon, alsook Assad met een eigen lijn aan het net van Rusland) door Turkije naar Europa. Dit is met de trans-Afghaanse pijplijn één van de eerste onafhankelijke lijnen van Rusland… En de Syrische rebellie startte…
Je moet wel enorm naïef zijn of onwetend met business, om te denken dat het een intern politiek ideaal gaat. Het lijkt me in alle realiteit plausibeler dat de installaties en lijnen in feite zijn snel zekergesteld voor de Westerse eigenaren vóór de komende opdeling van Irak in nieuwe zones, of een andere herverdeling waarbij die productie-eenheden exact zullen liggen in een pro-Westers gedeelte… lijkt me zo… en (voor het eerst) onafhankelijk van Rusland… En daarbij ook Iran uitdagen, wat in de Westerse poltieke business een grote doorn in het oog is.
Alles overwegend kan de mainstream media nooit geloofwaardig zijn. Ja de kern van wahabisten zijn van de extreemste soort, maar wie heeft ze georganiseerd, gefinancierd, getraind en opeens zó sterk gemaakt…
Inmiddels kunnen we ook forensisch vaststellen dat de video van James Foley gewoonweg fake is.
Lees hier de analyse.
Op 18 juli maakten de centrale bankiers van Mosul bekend dat er helemaal niets geroofd is van de banken, anders zouden ze al lang failliet zijn, wat ook niet het geval is. Media-spin dus. Opvallend ook weer… Een dag ná MH17. En op 17 juli begon Israel weer met een enorme bestoking van de Gaza…
U zult wellicht denken… het is te eenvoudig en ‘ik geloof er niets van’, maar onthoudt de filosoof William of Ockham: ‘The simplest answer is most often correct”.

Nawoord

Wat kan ik nog toevoegen. Alle patronen en veel documenten en aanwijzingen zijn daar. Ik geloof niet dat oude imperialistische patronen zouden zijn doorbroken. Dezelfde schaduwmachten en hun inmnense diep ingrijpende invloeden zijn nog altijd daar. Wel dat het spel steeds sluwer wordt gespeeld. Alles wijst er op.
Dan speelt nog mee dat het Westen qua economische groei plat ligt… Wie weet hoe de petrodollar werkt en het bankensysteem waarbij expansie en schuld moet (anders klapt het in elkaar), komt tot de conclusie dat er alleen nog groeiende megawinsten zijn te halen d.m.v. enorme productie van oorlogsmaterieel, verstoring van primaire handelsroutes en boycots waardoor prijzen van voedsel en energie zullen worden opgedreven.
Persoonlijk heb ik er geen woorden meer voor.
Zeker, extreme groeperingen bestaan. Financier en bewapen extreme zéér laag opgeleide christenen rijkelijk, massaal en brainwash ze door drill sergeants. Stuur ze vervolgens op pad…
‘Yes Sir !’, ‘No Sir !’.
En je krijgt een vergelijkbaar griezelig effect…
Dit is mijn conclusie op de zaak en uiteraard kan iedereen daar het zijne of hare van denken…
84983188-7ecc-11e1-b009-00144feab49a.imgEr is een troost… of is het juist onheilspellend. Kortgeleden werden de banken van Rothschild en Rockefeller samengevoegd… En dat is een teken dat ze in moeilijkheden verkeren, dus kosten moeten besparen… Dat is bij mijn weten nog niet eerder gebeurd.
Publieke betalingsachterstanden zijn nog nooit zó groot geweest. En ook ik weiger tegenwoordig op tijd te betalen. In elk geval alles zó laat mogelijk voldoen en zo weinig mogelijk op de bank aanhouden.
Bij banken is inmiddels zóveel personeel ontslagen dat ze het nauwelijks kunnen bijbenen, laat staan dat ze grondig weten waarover ze het precies hebben, zo observeer ik. Maar ook dat ze steeds méér behoorlijk grote fouten maken, dus het blijft oppassen geblazen.
Ik doe er mijn voordeel mee. Je kan je geld altijd nog weggeven.
Zou het publiek dan toch eindelijk wakker zijn? Het lijkt er wellicht op !

No comments:

Post a Comment