Tuesday, October 14, 2014

Linda Brynner (3): ESM, de nieuwe Europese dictator

Linda Brynner is een blogster die tot nu toe 24 blogs publiceerde. (HIER)
Omdat ik haar blogs de moeite waard vind, wil ik ze hier copieren / parallel publiceren.
Linda heeft een facebook pagina waar ze met lezers communiceert: (facebook)



ESM DE NIEUWE EUROPESE DICTATOR


__
__
In december 2011 heeft de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi, voormalige vicepresident van Goldman Sachs Europa, een noodfonds van 500-700 miljard euro er door geduwd zonder ook maar iemands toestemming te vragen.
In januari 2012 werd een permanent reddingsfonds, het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM) er in het holst van de nacht doorgejast, zonder enige serieuze aandacht in de pers. Het ESM geeft de toezichthouders een blanco cheque, die de Europese burgers zonder enige medezeggenschap van Europese politici met een enorme schuldenberg kunnen opzadelen.
Het ESM wordt toegejuicht door de regeringen, hun schuldeisers (investeringsbanken) en ‘de markt’, omdat het betekent dat investeringsbanken staatsschulden (staatsobligaties) zullen blijven aanschaffen.
Maar… artikel 123 van het verdrag van Lissabon, getekend door de EU op 13 december 2007, verbiedt de ECB geld direct te lenen aan regeringen.
Dat verdrag is ook nog eens de doorgedrukte ‘grondwet’ van de EU die Nederlanders bij enquête hadden afgewezen, maar later doorgedrukt door Balkenende.  Na 2007 begon de crisis… raar?
Het eerste wat Draghi na zijn aantreding deed was de ECB-rente op 1% zetten. Dit klink mooi, maar
is een misdaad. Immers, regeringen mogen daar geen gebruik van maken. Enkel de banken mogen voor 1% bij de ECB lenen. 
Regeringen zijn zo gedwongen om d.m.v. uitgifte van staatsobligaties geld via die banken op Wallstreet en The City te lenen of uit te lenen tegen een veel hogere rente. De rente is op Wallstreet en The City ook nog eens afhankelijk van rating agencies.
Rijke landen zitten goed bij kas en krijgen een AAA-rating, dus kunnen ze tegen lage rente lenen op Wallstreet of The City. Ze kunnen dat met hogere rente (winst) doorlenen aan arme landen. Arme landen krijgen een veel lagere rating en betalen daarom 4 tot 10% rente op Wallstreet, dus zijn ze gedwongen geld te lenen via de landen met een AAA-status, maar betalen dan nog altijd aanzienlijk meer rente. 
Europa, en vooral arme landen, worden door dit stelsel letterlijk dieper de schulden ingejaagd, terwijl de rijke landen steeds rijker kunnen worden.
En dan komt het ESM er nog eens overheen.
De regeringen (burgers) moeten vanaf 1 juli 2012 in 5 termijnen miljarden storten in die ESM-pot tot
80 miljard, direct beschikbaar voor het ESM. 
Nog eens 420-620 miljard moeten zij als garantie gereed houden zodat die pot een AAA-rating krijgt. Die AAA is nodig voor Goldman Sachs.__
Zo werkt het ESM
Met 80 miljard in de noodpot koopt het ESM (zonder dat u het weet) eerst een garantie/verzekering ter waarde van 500-700 miljard bij Goldman Sachs (waar Mario Draghi van de ECB vicepresident was).
Hoe…?
Wel, Goldman Sachs heeft het product ‘Credit Default Swap’ (CDS). Het is een garantie/verzekering
die een totale waarde garandeert van een schuldpot, op voorwaarde dat het een AAA-status heeft.
De koper (u en ik) storten eerst 80 miljard in de pot. Met de huidige perverse bankregels is dat voldoende om een AAA-status te krijgen. Dan kan een CDS worden gekocht die een waarde van
500-700 miljard (noodfonds) garandeert (verzekert).
Per maand moet over 500-700 rente worden betaald aan het ESM, en per kwartaal moet het ESM
0,7% verzekeringsgeld betalen aan Goldman Sachs over 500-700 miljard.
Die totale 500-700 is niet direct nodig, dus wordt Goldman Sachs slapend supersnel superrijk.
Maar deze wisseltruuck gebruiken banken al jaren voor werkelijk alles, en is juist de oorzaak van de totale crisis. Het was ook de constructie waarmee Goldman Sachs de Griekse schulden verduisterde.
Regeringen worden met de dictate bankregels en verdrag van Lissabon gedwongen er mee door te gaan. Met 2% of zelfs 0% in de kas kunnen banken een waarde kopen voor 100% bij een verzekeringsbank als het gaat om uitlenen aan een regering of vastgoed, zie Bazelakkoorden.
Over de 100% moet de regering rente betalen aan de bank. En van die rente ontvangt de verzekeringsbank 0,7% per kwartaal over de 100%.
Banken worden zo al eeuwen slapende superrijk en dwingen landen zo naar de afgrond.
Nederland stort dus niet 40 miljard in de pot, maar moet in 5 termijnen 5,7% van de 80 miljard storten, ofwel 4.560.000 Euro. Daarmee staat Nederland met de CDS-constructie voor 40 miljard garant. Geld dat dus helemaal niet bestaat, maar wel optgeëist kan worden als een land in nood komt.
Aan landen in nood wordt middels hetzelfde CDS-instrument geld doorgeleend uit het ESM tegen rente, en weer met extra verzekeringsgeld voor Goldman Sachs.
Goldman Sachs wordt dankzij Draghi snel superrijk van het 0,7% verzekeringsgeld per kwartaal over
500-700 miljard, plus over het doorgeleende geld aan landen in nood. Uitermate pervers.
Landen worden tegelijkertijd financieel tot aan de grond toe afgebroken, omdat financiering van steeds meer gedwongen schuld steeds meer miljarden rente kost, en landen tegelijkertijd niet tegen de lage 1% bij de ECB mogen lenen waardoor ze naar Wallstreet en de rating agencies gedwongen worden.
Vooral arme landen worden zo gewurgd.
Al helemaal omdat landen niet meer dan ca. 2x hun eigen staatsvermogen mogen lenen, heeft Gerrit Zalm (VVD) gekapitteld. Maar banken mogen wel 50x hun eigen vermogen uitlenen met de 2% regel,
of zelfs zo veel als ze willen en kunnen met 0%.

__
Nederlands-Duits Christelijk-Joods liberale supercorruptie aan de top
Voorgaande perverse bankregels worden gemaakt door de zelfstandige wereldwijde bancaire instellingB.I.S. gezeteld in Basel. De ECB zit daar in met Mario Draghi, voorheen Trichet. Nout Wellink van de DNB zat er ook in en was zelfs voorzitter van 2002-2006. Wellink was ook de baas in de Bazel committee van de B.I.S. die de wereldwijde bankregels hebben gedicteerd met de Bazel I, II en III akkoorden. Die zijn vervolgens in de EU gepusht door de ECB waarna de wereldwijde problemen begonnen.
Ruding, Wellink (beiden CDA) en Zalm (VVD) werkten alle drie bij het Ministerie van Financiën. Zalm heeft dus vanaf de politieke kant de normen voor staatsschulden van de EU-landen gekapitteld in het verdrag van Maastricht.
Een Nederlandse tangbeweging op de EU-landen dus. Een soort rovershol alla VOC-II.
Corruptie aan de financiële top dus, maar dat is niet nieuw.
Al sinds Willem III – stadhouder van de Nederlanden en koning van Engeland – die The (central) Bank of England oprichtte met hetzelfde (Joods-Christelijk) bankiersprincipe waarop het internationale bankieren werd gebaseerd tot op de dag van vandaag.
In de 19e eeuw kreeg de Joods seculier liberale bankiersdynastie Rothschild The Bank of England privé dominerend in handen, en dus ook de geldcreatie. Het politieke zionisme bestond nog niet, maar de moraal heerste al wel. Daarin zit een extreem gedachtegoed gesloten dat het niet uitmaakt wie of wat het dient, zolang het z’n werk maar kan verrichten, grootgeld in dit geval.
Mayer Amschel Rothschild in Frankfurt begon met het grote wereldwijdse bankierswerk door z’n zoons mulitinationaal te stationeren met indringende inmenging in politiek dat uiteindelijk heeft geresulteerd in de “onrechtmatige” FED, en veel later nog de B.I.S. Zoon Edmond James de Rothschild was pushende aanhanger, financier en daardoor grondlegger van het zionisme dat uiteindelijk heeft geleid tot de staat Israël. Zionisme is overigens geen religie, het beschrijft een nogal harde seculier liberale Joodse staatsinrichting.
Alle Westerse banken hebben het bancaire model van Rothschild overgenomen door middel van indringende politieke inmenging. Het verklaart diepe crises en oorlogen.
En niet voor niets zijn Wallstreet, The City en Frankurt nog steeds de financiële hoofdsteden, en de Oranjes ook overal in grootbusiness en banken zitten zoals Shell en Máxima bij de HSBC. De bank die in Detroit als een van de eerste de giftige Alt-A/SubPrime/Flitskrediet aan de armsten leverde waarmee alles in de VS keihard onderuit ging. Máxima verkoopt hetzelfde woeker-product nu via HSBC als Microkrediet (15-40% rente). Rothschild is ook de oprichter van de B.I.S. en zit in Zwitserland vanwege het daar geldende bankgeheim, handig.
Nederland (met CDA-VVD) zit met Duitsland (CDU/CSU) aan de top van die corruptie. Onno Ruding
(ex-voorzitter IMF, ex-minister van financiën) gaf Nout Wellink als dank een zetel naast hem in de omstreden Trilaterale commissieWellink is tevens Governor (hoogste functie) van het IMF. Herman Wijffels was bewindvoerder Wereldbank, ex-bestuursvoorzitter Rabobank Nederland.
CEO Ackermann (CDU) van Deutsche Bank is commissaris bij Shell. Een zetel die hij kreeg van Rothschild die samen met Beatrix (pro-CHU-CDA-CDU/CSU) de grootste aandeelhouder is.
In 2010 had de EU in samenwerking met Deutsche Bank eerst een tijdelijk noodfonds opgezet, het EFSF volgens soorgelijke constructie. Draghi heeft dit slinks omgezet naar het permanente ESM met Goldman Sachs producten. Het ESM lost eerst de leningen uit het EFSF af om het vervolgens als permanent noodfonds onder te brengen via Goldman Sachs. Dit laatste is een corrupte actie, Draghi is immers ex-VP Goldman Sachs Europa.
Parlementsleden van alle partijen en regeringen waren dondersgoed op de hoogte van het ESM, maar
de detailstructuren wisten de meesten mogelijk niet. Tenminste is algemeen bekend dat Draghi ex-VP Goldman Sachs Europe is. Ging bij niemand een belletje rinkelen? De ministers van financiën van de Eurolanden maken deel uit van het ESM als governor. Zij en hun minister presidenten wisten minstens de details, maar ook Europarlementariërs in de Nederlandse partijen in Brussel. Alle documenten staan ook in Den Haag ter beschikking op de informatiesystemen, en het was eeder besproken in de kamer. Het ESM-document was echt bekend.
Hier is daadwerkelijk sprake van totale politieke massa manipulatie, niet in belang van de burgers. Voor de zoveelste keer in de geschiendenis, slinks opgezet door CDA-VVD omdat zij wereldwijd werkelijk overal in zitten. In de hoogste wereldwijd financiële topinstituten die de bankregels bepalen en pushen, tot en met zeer indringend in uw TV, NPO en RTL (lees Welcome to the real world).
Geen enkele parlementariër of bestuurder, directie, medewerker van instituten en hun dienende media zal ooit over corruptie spreken, hij kijkt wel uit.
EO’s ‘Knevel en van de Brink’ waren vanaf medio mei 2012 (veel vroeger dan andere jaren) geprogrammeerd. Zij propageerden het ESM volop met zeer sluwe voordelige cameratruucks voor en zonder moeilijk vragen aan hun CDA-VVD-gasten (voorstanders die het bestaande supergiftige monetaire systeem in stand houden). Andries Knevel en Henk Hagoort zijn beiden directeur EO. Laatstgenoemde is bestuursvoorzitter van de NPO, evangelist en al sinds de jaren 80 CDA-lid.
Waarom de media blackout tot medio mei 2012, en ineens gepropageerd twee weken vóór ratificatie?
Totale corruptie, kijkt u hier maar eens.
Niemand gaat vrijuit, ook Wilders niet. Eerder had hij aan de bel kunnen trekkken, deed dat ook niet.Lees hier wie Geert Wilders eigenlijk is.
__
De ultieme ESM Bom… 
Goldman Sachs wordt al pervers rijk van de verzekeringspremie over het fonds, maar…
Van de 500-700 miljard bestaat eigenlijk maar 80 miljard. 500-700 Is slechts een garantiewaarde,
maar kan wel totaal opgeëist worden als een land in nood komt.
En wanneer het ESM wil, en zo vaak die wil, kan het ook nog eens miljarden euros eisen van de lidstaten, die dan binnen 7 dagen moeten betalen. 
Waar komt al dat geld vandaan?
Verdere bezuinigingen, en een land kan niet langer investeren in toekomst !! 
Het ESM kan elk land binnen 7 dagen ruïneren.
Op 1 juli 2012 moeten vertegenwoordigers van de lidstaten het ratificeren, maar een debat in de 2e kamer bleef uit, terwijl dit het einde van Europese landen als souvereine staten betekent, en de reden is waarom onze politici direct in de houding staan.
Het ESM is daarmee  letterlijk een staatsgreep van Goldman Sachs (die in 2008 in de VS mislukte).
Het ESM is daarmee de nieuwe Europese dictator.
De gedachte Nederland uit de EU te halen is ook om die reden zondermeer een legitieme.
Tot 10 mei kan deze petitie worden getekend tegen de ESM:
http://petities.nl/petitie/het-esm-verdrag/all_signatures#tabs

No comments:

Post a Comment