Tuesday, October 14, 2014

Linda Brynner (6) : Het CDA en hun foute mannen.

Linda Brynner is een blogster die tot nu toe 24 blogs publiceerde. (HIER)
Omdat ik haar blogs de moeite waard vind, wil ik ze hier copieren / parallel publiceren.
Linda heeft een facebook pagina waar ze met lezers communiceert: (facebook)





HET CDA EN HUN FOUTE MANNEN


__
__
Sinds 1980 tot en met de val van het laatste Kabinet Balkenende had het CDA de naam van stabiele factor in de Nederlandse politiek. Hoe kwam de klad er in. Waarom is Nederland deze partij zo beu…
Het CDA domineert met de VVD als tandem overal, wereldwijd, in gemeenten, bij wereldbanken, en in uw Tv. Door de jaren kwamen alom misstanden boven. Het CDA staat voor machtsmisbruik, corruptie, leugens, misleiding, kartelvorming, het willens en wetens opdrijven van prijzen, verdwijning van belastinggeld, fraude in vastgoed, woekerwinsten uit gemeentegronden en deelname aan onlegitieme oorlogshandelingen.
De geschiedenis herhaalt zich sinds de jaren 70.
Voorzitter Raad van State, CDA: Piet Hein Donner. Schimmig benoemd vanuit z’n ministerambt.
Voorzitters 1e kamer 1973 – heden, CDA/CHU, m.u.v. 3 regeringsperioden, waarvan 1 zeer kort.
Voorzitter Bouwend Nederland, CDA: Elco Brinkman. Bestuursvoorzitter ABP, vicevoorzitter VNO/NCW, lid Raad van Commissarissen BMC (Beleidsadvies en Management Consultants voor de publieke sector), voorzitter Raad van Commissarissen Rabo-Vastgoed Groep, centrale figuur van de omstreden Zuidas. Rabo-Vastgoed is de financiële spil in de bedenkelijke Noord-Zuid-lijn.
Herman Wijffels, CDA, 1981-2008: voorzitter Rabobank NL, voorzitter SER, bewindvoerder Wereldbank.
Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart, CDA: ex-minister OCW waarvan Media en dus Publieke Omroep.

Henk Hagoort, CDA: voorzitter raad van bestuur Nederlandse Publieke Omroep. Recent overgestapt naar PvdA, juist voordat Samsom omhoog werd geschoten door de media en de OCW-post van Bijsterveldt-Vliegenthart werd overgenomen door een PvdA-minister.Frits Wester, CDA, verlaggever voor RTL en ingehuurd door NPO, media trainer, coach Elco Brinkman.Publieke zenders: CDA wordt dominant dagelijks uitgenodigd in alle praatshows, het is propaganda.
Sybrand van Haersma Buma: werd tijdens het CDA-lijstrekkersdebat continu het dichtst bij de presentator geplaatst en kreeg de meeste beeldseconden met georchestreerd applaus.
Koningshuis, pro CDA: beslissende informateurs waren altijd CDA/CHU m.u.v. periode Kok.
Royal Shell, commissariaat: stille seculier neoliberale CDU-ers zoals Jozef Ackermann, CEO Deutsche Bank tot mei 2012 (Angela Merkel is CDU/CSU en zeer warm bevriend).
Ben Bot: Minister BZ nadat Jaap de Hoop Scheffer (i.v.m. met benoeming secretaris-generaal NAVO), voorzitter Instituut Clingendael, voorzitter RvC Finles Capital Management, bestuursvoorzitter Wereldomroep, RvC Deutsche Bank Nederland.
Zijn CDA-ers de patriciërs, ofwel de muppets voor de seculiere neoliberale superelite, het lijkt er op…
We gaan terug in de tijd naar de opmaat van het neoliberalisme, rond 1970, en de activatie vanaf 1980.
__
Foute man Nout Wellink, CDA… nazaat en architect van de destructie
De B.I.S., Bank for International Settlement, werd opgericht in 1930 door de presidenten van de Central Bank of England, Montagu Norman en Centrale Duitse Reichsbank, Hjalmar Schacht, later Adolf Hitler’s minister van financiën. De fam. Rothschild is financier van beide banken en de B.I.S, al zijn aandelen inmiddels afgebouwd. Dat neemt niet weg dat hun eeuwenoude perverse principe van seculier liberaal Joods (=zionistisch) bankieren nog altijd de heersende methode is. Bankbeleid en regels worden in deB.I.S. bedacht en met haar speciale commissie de Basel Committee on Banking Supervision (BCBS) in de wereldpolitiek gepusht. Wellink was voorzitter van 2002-2006 en daarna t/m 2011 van de BCBS.
Maar u leest het goed… de minister van Hitler was de centrale bankier van Duitsland en heeft de B.I.S.mede opgericht. Op dit moment zit onder andere Mario Draghi in het bestuur, tevens president van de ECB en voormalig vice president van Goldman Sachs.
Wellink begon op het Ministerie van Financiën, en komt inmiddels uit een ‘oceaan’ van driehoeks-functies binnen het internationale financiële stelsel.
1970-1982:    Ministerie van Financiën, waar hij omklom tot algemene schatkistbewaarder.
1982-1997:    Directielid DNB, De Nederlandse Bank (centrale bank van Nederland).
1997-2011:    President DNB.
1999-2011:    Lid raad van bestuur ECB.
2005-heden:   Trilaterale Commissie (TLC), naast Ruding, Rinnooy Kan, Weijers en Voorhoeve.

2002-2006:    Voorzitter B.I.S.
2006-2011:    BCBS.
????-heden:   lid van Financial Stability Board.
????-heden:   Governor IMF.
Dit zijn allemaal functies in de top van de internationale privé bankierdynastieën. Vooral de TLC is een ernstige belangenverstrengeling met DNB aangezien TLC een privé-organisatie is, opgericht door o.m. David Rockefeller en Alan Greenspan in 1973. De naam suggereert een Amerikaanse overheids-organisatie te zijn, maar is privé van de Rockefellers. Op deze instelling is veel kritiek, omdat het wordt gezien als de machtsdriehoek van de heersende elite.
Wellink bezocht meerdemalen de omstreden Bilderbergconferentie. En in zijn functie als president van DNB werd hij weinig daadkrachtig optreden verweten. Hij verklaarde voor de Commissie De Wit dat hij de kredietcrisis niet zag aankomen, hetgeen totale nonsense is, hij is er de constructeur van.
Zo is hij de drijvende krachtt achter de Bazel-akkoorden. Hierin werd besloten dat het eigen vermogen van een bank in 2019 nog altijd maar een belachelijke 7% hoeft te zijn voor leningen aan staten en vastgoed, i.p.v. de nog altijd geldende perverse 2% en zelfs 0%. Dus verandert vrijwel niets.
M.a.w., met bijna niets kan een bank tot 100% vermogen uitlenen aan landen en vastgoed tegen rente gerekend over 100%. Dus 2% eigen geld mogen banken met een waarde van 50x uitgelenen, winsten daaruit opstapelen en fractioneel doorverkopen als steeds 100% en rente ontvangen over steeds die 100%.
Met 0% – dus volledig geleend geld –  mogen ze dat geleend geld een verkoopwaarde geven zo hoog als ze willen en hetzelfde spel spelen… fractioneel steeds doorverkopen voor zo veel waarde als ze willen met rente over steeds die doorverkoopwaarde… daarvan winst stapelen en weer doorverkopen
op dezelfde wijze… Monsterlijk pervers.
Dus dankzij Wellink… mag ik als bank geldwaarde maken als een plofkip, en wel zo…
Ik heb 300 Euro en mag een parpiertje kopen (Credit Default Swap) van een verzekeringsbank waarmee het een waarde krijgt van 15.000. Die waarde van 15.000 leen ik uit (hoofdsom). De lener moet het met winst omzetten met handel of, als hij een bank is, de lening doorverkopen voor 50 x 10.000 = 500.000 (hoofdsom). Een AAA-verzekeringsbank garandeert elke hoofdsom steeds met eenCredit Default Swap. De verzekeringsbank hoeft (net als ik) echter ook maar 2% of minder eigen vermogen te hebben. Van de 15.000 vang ik van mijn leningnemer 6% dividend per maand en betaal de verzekeringsbank 1% per kwartaal. Verkoopt degene aan wie ik geleend heb mijn lening door waardoor zijn uitleenhoofdsom 500.000 wordt, dan krijg ik ook nog een klein percentage van die hoofdsom, en de verzekeringsbank 1% per kwartaal van 500.000.
Zo word ik met 300 Euro snel pervers zeer rijk ja, en kan gemakkelijk een grote oorlog financieren wat zeer lucratief is, want met oorlogsproductie is continu vraag naar financiering van megagroei van productie. Als de oorlog alles kapot heeft, kom ik als bankier met een geheel nieuw systeem, want… dan moet alles anders… Via mijn CDA-lijn komt er een koninginswissel zodat de nieuwe tijd echt lijkt.
Als er geen oorlog is, de lener z’n omzet verliest en mij dus geen dividend kan uitkeren, krijg ik de 15.000 altijd nog via de verzekeringsbank… De doorlener van mijn 15.000 moet zelfs 500.000 terugkrijgen van de verzekering. Een destructieve constructie… aangezien die verzekeringsbank met
de 2%-regel maar een beetje echt geld in kas heeft, dus valt om zoals AIG, Lehman, Fortis-ABN, Griekenland, Spanje…
Banken mogen dus 50x hun extreem kleine eigen vermogen uitlenen. Maar u, ik, bedrijven en overheden mogen hooguit 2 tot 3x lenen, dit is o.a. de norm die Zalm had gekapitteld in het Euro-verdrag waar landen zich nu keihard aan moeten houden.

In dec. 2007 komt het EU-verdrag van Lissabon er ook nog door, gestuurd door de B.I.S. en ECB. Daarmee mogen EU-landen niet meer goedkoop lenen bij de ECB, maar moeten verplicht naar het peperdure Wallstreet en The City om voornoemd geldspel te starten.
Dat verdrag is ook nog eens de doorgedrukte ‘grondwet’ van de EU die Nederlanders bij enquête hadden afgewezen, maar later werd doorgedrukt door Balkenende.
U begrijpt… in zo’n systeem is groei een moet. En miljarden moeten stromen van de overheid (burger) naar de megabanken, anders implodeert dit piramide plofspel direct. 
Wellink is de meest foute man die de gehele financiële plofkip dominant heeft geconstrueerd… Vervolgens zegt hij het niet aan te hebben zien komen… Zo’n man wordt vervolgens ultiem beloond met een plaats naast ex-Minister van Financiën en ex-voorzitter IMF Ruding in de wereldmachtinge TLC
Zo’n man kan een WWIII veroorzaken…
__
Foute man Onno Ruding, CDA… en de verdwenen miljarden
Onno Ruding werd bekend als minister van Financiën namens het CDA van 1982 tot 1989, in kabinetten Lubbers I en II. Hij ging in 1965 werken op het ministerie van Financiën en klom in korte tijd op tot hoofd van Internationale Monetaire Zaken. In 1969 promoveerde hij cum laude op het proefschrift:
‘Naar één geïntegreerde Europese kapitaalmarkt?’.
Een neoliberaal stuk dat de basis vormt van Nederland als onderdeel van het grote casinobankspel.

In 1971 gaat hij naar de AMRO Bank. Van 1977 tot en met 1980 was hij voorzitter van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) in Washington. Naar de AMRO keerde hij in 1981 terug als lid van de raad van bestuur.
Ruding nam als minister van financiën 33 miljard uit het ABP. Niemand weet tot op heden waar het is gebleven en er kwam geen onderzoek. Sterk wordt vermoed dat het werd ingelegd op de kapitaalmarkt via Citibank om Nederland een start te geven in het wereldwijde neoliberale poltiek-bancaire casinospel. Na zijn ministerpost werd hij bestuursvoorzitter van Citibank aan Wallstreet. Feit is, hij en Lubbers hebben Nederland in het kapitale gokspel gestort, benadrukte VPRO’s “Het snelle geld” nog eens.
Vóór het ministerschap was hij voorzitter van het IMF. Een omstreden monetaire wereldorganisatie, omdat het is ontstaan uit de FED dat uit zijn beurt is ontstaan uit de Central Bank of England die beiden worden bezet en gedomineerd door het Rothschild bancaire imperium tot de dag van vandaag.
Het IMF heeft vele omstreden, perverse ontwikkelingen in Zuid-America op z’n geweten en stond in verband met de Vietnam-oorlog. Vele publieke voorzieningen in Zuid-Amrica kwamen in handen van grote Amerikaanse ondernemingen die vervolgens de prijzen opdreven tot grote woede van de bevolking. In de Vietnam-oorlog zijn 58.226 Amerikanen gesneuveld of vermist geraakt.

Overigens is Nederlands-Joods econoom Jacques Polak dé iconische mede-oprichter van het IMF.
Hij onderhandelde namens Nederland tot de oprichting in dec. 1945 en fungeerde als hoofdeconoom en bewindsvoerder. Het IMF’s werkmodel draagt nog steeds zijn naam. De eerste directeur was Camille Gutt die de baas was bij Société Générale de Belgique, de grootste investeringsbank van België opgericht door Koning Willem I. Deze bank is eveneens één van de grondleggers van de EU. Gutt maakte perverse keuzes. Hij had Belgisch-Congo gedwongen om leningen te nemen, terwijl hij in Londen kon beschikken over het grootste deel van het goud van de Nationale Bank. Dat laatste stelde hij liever ter beschikking aan de Central Bank of England.
En uit dit perverse IMF (als voorzitter), kwam Onno Ruding als minister van Financiën… CDA…
Hij liet 33 miljard verdwijnen uit het ABP… en stortte Nederland in het Angelsaksische casinospel.
Na Citibank behoudt Ruding een oceaan van dominante posities in wereldfinanciën, wereld handel, privatisering, EU, Euro, economisch advies en RTL media, zoals:
Commissaris Nationale-Nederlanden, raad van bestuur Unilever, adviseur Robeco, commissaris Philips, kroonlid SER, internationale adviesraad FED, Commissie voor Europese Monetaire Unie,
Advisory Board of the American-European Community Association, voorzitter commissie private financiering infrastructuur, commissaris Bank Nederlandse Gemeente, commissie private financiering infrastructuur, commissaris RTL group, audit commissie RTL group, bestuur UNIAPAC, International Bureau of Fiscal Documentation, Europese werkgroep die de internationale kredietcrisis analyseert, Trilaterale Commissie.
__
__
Foute man Elco Brinkman, CDA… de megalomane fraudeur
Zijn politieke carrière begon als CDA-minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur in 1982, in
het kabinet Lubbers I en II.
 Hij is onder andere de bedenker van de term Zorgzame Samenleving.
In 1987 ontstond er ophef omdat Brinkman het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem wilde sluiten. Dit ging niet door vanwege massaal protest. Brinkman had er een megalomaan bouwproject voorzien.
Kort voor de verkiezingen in 1994 veroorzaakte hij grote onrust door tegen het NOS Journaal te verklaren dat de bevriezing van uitkeringen ook moest gelden voor de AOW.  De verkiezingen leverden het CDA een historisch verlies op (van 54 naar 34 zetels) en Brinkman trad af als fractievoorzitter ten gunste van Enneüs Heerma.Een jaar later verliet hij de landelijke politiek en werd Brinkman voorzitter van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf. Eind 2004 fuseerde het met BouwNed, VIANED, Bolegbo-vok, vocBetonbouw en WRI tot Bouwend Nederland, waarvan Brinkman sindsdien voorzitter is. Maxime Verhagen (ook weer CDA) neemt de functie in 2013 over.
In november 2001 onthulde het televisieprogramma Zembla illegale prijsafspraken in de bouwnijverheid bij opdrachten van de overheid. De voormalige directeuren van het bouwbedrijf Koop Tjuchem, Ad Bos, toonden een schaduwboekhouding over 1988-1998 waaruit deze frauduleuze praktijken zouden blijken.
Brinkman moest verschijnen voor de Parlementaire enquêtecommissie ‘Bouwfraude’.
De geheime schaduwadministratie en de afhandeling rond de affaire rond de Schipholtunnel vormde de aanleiding voor de parlementaire enquête en bleken slechts het topje van de ijsberg te zijn. 
In het eindverslag concludeert de commissie dat er sprake is geweest van grootschalige fraude in de bouw. Bouwbedrijven maakten onderlinge prijsafspraken en verdeelden het werk, waardoor er geen concurrentie was, geheel tegen de Europese regels in. Gemiddeld werd 8,8 procent te veel in rekening gebracht, waardoor de staat vele honderden miljoenen euro’s te veel heeft betaald. Hoe hoog de schade precies is, kon niet worden berekend. Het systeem leidde tot prijsopdrijving en tot afname van concurrentie en technologische vernieuwing in de bouw, volgens de commissie. Bovendien hielden overheidsfunctionarissen te weinig afstand tot de bouwers, met alle risico’s van belangenverstrengeling. Uit de openbare verhoren van eind deze zomer en uit ‘schaduwadministraties’ blijkt dat er sinds jaar en dag systematisch illegale marktafspraken zijn gemaakt door zeker zeshonderd bedrijven. De grote concerns in de grond-, weg- en waterbouw zaten in “kartelachtige structuren”.
Stichting Philadelphia Zorg. In 2008 eisten de vakbonden Elco Brinkman’s vertrek daar, omdat hij mede verantwoordelijk werd gehouden voor miljoenentekorten. Uit onderzoek van het College Sanering Zorginstelling (CSZ) bleek begin januari 2009 dat er sprake was van megalomaan wanbeleid en dat het toezicht door de Raad van Commissarissen ernstig gefaald had.
Brinkman heeft zich tot nu toe ongegeneerd opgesteld als vertegenwoordiger van private partijen.
1982-heden… houdt u vast…
bestuursvoorzitter ABP, vicevoorzitter VNO/NCW, commissaris NOB (media uitzendproces),
voorzitter Raad van Commissarissen Rabo-Vastgoed Groep, commissaris FGH Bank,
centrale figuur van de omstreden Zuidas, commissaris Amstelland Vastgoed,
Taskforce (her)ontwikkeling bedrijventerreinen, Algemene Pensioen groep,
Raad van Toezicht Pensioen- en Verzekeringskamer, voorzitter visitatiecommissie grotestedenbeleid, voorzitter Raad van Commmissarissen Cultuurfonds Triodos Bank,
Raad van Toezicht VU, voorzitter Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting, commissie platform begeleiding grote railinfrastructuur projecten, voorzitter Ned. Rode Kruis, VROM, comissariss Philip Morris, commissaris Du Pont, voorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds, Raad van Toezicht Staatsbosbeheer, voorzitter commissie sanering specifieke uitkeringen binnenlandse zaken, commissaris AWBZ, Raad van Toezicht woningstichting Amsterdam-Zaanstreek-Waterlandcommissaris, commissaris  voorzitter adviescommissie innovatiemogelijkheden gedrukte pers, BMC (Beleidsadvies en Management Consultants voor de publieke sector), commissaris Nieuwpoort Beheer.
In plaats van huizen kregen we leegstaande kantoren. Dankzij zulke CDA-bestuurders werd Nederland overspoeld met appartementen en de vinex-rommel. Dankzij CDA-bestuurders zoals hem zijn miljarden verdwenen in voortgaande megalomane bouwprojecten en verdwenen miljarden met fraudes. Dankzij CDA-bestuurders zoals als hem blijven gorte overheidsprojecten massaal mislukken met miljardenverliezen… miljarden die verdwijnen in de grijpgrage handen van bouwend Nederland en de Rabo (de bank waar hij commissaris is).
__
__
Foute man Jaap de Hoop Scheffer, CDA… de oorlogs muppet van Bush
Hij begon bij D66 en stapte over naar het CDA in 1982. Bij de verkiezingen van 2002 werd het CDA de grootste partij en op 22 juli 2002 trad het kabinet Balkenende I aan, met De Hoop Scheffer als Minister van Buitenlandse Zaken, een functie die hij een jaar later ook in kabinet Balkenende II zou vervullen.
Direct volgde hij klakkeloos het schrikbewind van Bush. Bush, die keihard had gelogen over aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak. De Hoop Scheffer bood aan 1100 militairen te sturen voor operatie Freedom. Omdat het omstreden was, verklaarde hij pervers dat het een politieke missie was, geen militaire. Maar twee militairen kwamen om.
Na een officieel bezoek met Balkenende aan Bush in september 2003 in de oval office, werd op 22 september bekend dat hij de nieuwe secretaris-generaal van de NATO werd. Dit betekende dat hij Bush mocht bezoeken op z’n ranch. Bush wilde een agressievere aanpak op de Taliban in Afghanistan.
Onmiddellijk begon De Hoop Scheffer aan te dringen op een grotere bijdrage van de NATO zoals de ISAF. Hij rapporteerde dat de NATO-soldaten de olie- en gasleidingen naar het Westen moesten verdedigen, en een algemene protectie van zeeroutes die gebruikt werden door tankers and andere cruciale infrastructuur van de energievoorziening.
Jaap de Hoop scheffer wordt er van verdacht de Jundallah-leider Abdolmalek Rigi ontmoet te hebben in Afghanistan. Het kwam later uit dat dit een terroisten-cel in Pakistan was, gelinkt met al-Queda, en gesteund werd door de CIA om huis te houden in Iran. Rigi werd in in 2010 in Iran gevangen genomen en geëxecuteerd. NATO ontkent alle beschuldigingen, maar medewerkers van de CIA hadden documenten duidelijk als bewijs gelekt.
De Hoop Scheffer was aanwezig op de Bilderbergconferentie in 2003, 2005, 2007 en 2009. 
In 2009 trad hij af als grootste man bij de NATO na een hartaanval. In 2010 werd hij vicevoorzitter van de Atlantische Commissie. Niet vreemd, omdat die commissie in 1952 werd opgericht door David Rockefeller (met Rothschild als zijn investeringsbank) en Bernhard van Lippe-Biesterveld. Daaruit volgde deBilderberggroep en de EEG, met daar aan gekoppeld de investeringsbank via Deutsche Bank (eigendom van Rothschild die o.a. tevens grooteigenaar is van de Central Bank of England, FED, en het IMF).
In 2011 werd De Hoop Scheffer op voordracht van de regering benoemd tot non-executive director (commissaris) bij Air France KLM. Hij heeft Frits Bolkestein vervangen die eerder deze positie bekleedde. Hoe toevallig kan het zijn dat Camiel Eurlings (CDA) een topfunctie kreeg bij de KLM.
__
Foute man Jan Peter Balkenende, CDA… de zolder professor
Een desastreuze periode voor Nederland. Hij maakte van het land een pervers belastingparadijs voor ondernemers met destructieve gevolgen. De vennootschapsbelasting werd de laagste in Europa. Het gevolg is dat Nederland vol kwam te staan met grote wereldorganisaties die hier wel hun belasting wilden afdragen, maar hun winsten vervolgens doorsluisden, en die hier dus ook géén werkgelegenheid creëerden. Perverse banken zoals Icesave vestigden zich hier met alle gevolgen van dien. Het hebben van de laagste belastingen voor bedrijven is de grootste disaster die een land kan overkomen en er wordt tot op de dag van vandaag misbruikt van gemaakt.
Jan Peter was de premier van Jaap de Hoop Scheffer, de oorlogs muppet van Bush.
Onder Balkenende vond verdere privatisering plaats, megafusies en opsplitsing van nutsvoorzieningen waarbij de vrije markt controle kreeg. Vele misstanden kwamen boven zoals de bouwfraude (zie Elco Brinkman), mega-budgetoverschrijding van overheidsprojecten met enorme stagnaties en grote misstanden van ziekenhuizen en woningscoöperaties. Via Wouter Bos en de VVD bleef de koers keihard neoliberaal met totale uitholling van de economie. De accijns op diesel werd verhoogd. Een ramp voor vervoersbedrijven, één van de meest cruciale sectoren van Nederland.
Balkenende kreeg een negatief resultaat over de enquete van de Europese grondwet. Geen mens begreep het. Later heeft hij het in de vorm van ‘Het verdrag van Lissabon’ in dec. 2007 in stilte er doorheen gejast, zodat de EU en z’n grootbank Deutsche Bank haar macht en greep naar publieke gelden kon versterken.
In 2006 werd de dekkingsgraad van pensioenen afhankelijk gemaakt van de onstabiele marktrente. Voorheen was deze gekoppeld aan de stabiele wettelijke rekenrente. Geen mens die van deze maatregel weet, maar het gevolg was dat er zogenaamd problemen ontstonden met pensioenpotten en gekort werd, terwijl er zo’n 1000 miljard in de gezamenlijke kassen zit (Henk Kamp draaide het in 2012 weer terug omdat het de investeringsbanken nu beter uit komt).
In 2007 werd met het verdrag van Lissabon voor landen onmogelijk gemaakt goedkoop direct te lenen
bij de ECB, zodat ze waren aangewezen op de ‘markt’ met veel duurdere marktrente die ook nog eens afhankelijk is van rating agencies. Hierna volgde de crisis… niet raar… exact de juiste formule.

Vervolgens moesten systeembanken zoals ING en ABN voor miljarden worden gered.
Hij liet een economische ramp achter en had zeer weinig contact met achterban en burgers.
__
__
Foute man Gerrit Zalm, VVD… de brute rekenaar van PvdA-CDA en de EU
In 1975 trad Zalm in dienst van het ministerie van Financiën. Hij begon als medewerker bij het bureau Economische Aangelegenheden van de afdeling Begrotingsvoorbereiding. Onder Onno Ruding werd Zalm in 1983 plaatsvervangend directeur Algemene Economische Politiek op het Ministerie van Economische Zaken. In 1985 werd hij directeur van dezelfde directie. In 1984 was hij overgestapt van
de PvdA naar de VVD. Van 1994 tot 22 juli 2002 was hij namens de VVD Minister van Financiën in het eerste en tweede kabinet Kok waar we hem van kennen.
Zalm was actief betrokken bij de omvorming van de EG naar de EU. Het vedrag van Maastricht werd ondertekend op 7 februari 1992 ter oprichting van de EU. O.a. werd in het verdrag bepaald dat er een Economische en Monetaire Unie (EMU) gevormd zou worden, met een gemeenschappelijke munteenheid, die de ‘euro’ genoemd zou worden. Voor de invoering van de monetaire unie werd een Europese begrotingsdiscipline afgesproken, de zogenaamde “Maastrichtnorm”. 
De Europese begrotingsdiscipline is een kapitteling van Gerrit Zalm. 
De groei van het tekort van een lid-staat mag de 3%-norm (van het Bbp) niet of slechts incidenteel overschrijden, op straffe van een boete. Dit tekort bestaat uit de saldi op de begroting van de landelijke overheid (financieringstekort), de saldi van begrotingen van lagere overheden en sociale fondsen.
De staatsschuld zou ten hoogste 60% van het Bbp mogen bedragen.
Het zijn monsterlijke eisen. Ze zijn onmogelijk generiek op te leggen aan alle landen, alleen al omdat resources en de cheografisch-economische positie van elk lid-staat enorm verschillen. Het brute is daarbovenop dat het banken mogelijk werd gemaakt om maar liefst met 98% schuld woekerwinsten te stapelen door middel van leverage, maar regeringen van lid-staten werden wrede eisen opgelegd.
Monsterlijk absurd:
Alle gewone bedrijven, organisaties, banken, u en ik berekenen hun tekorten simpelweg op een feitelijke tekort-norm, een maximaal percentage van het totale vermogen. Als u 1000 Euro bezit (inclusief inkomsten), mag u niet meer dan x-keer schuld hebben. Zo worden u en ik en bedrijven beoordeeld door banken bij het aangaan van een schuld. Zo was dat ook in regeringen van 1983-1993.
Zalm berekende het opeens over het Bruto Binnenlands Product (Bbp), ofwel wat we in Nederland met z’n allen in een jaar omzetten.
Die absurde norm is overgenomen in het verdrag van Maastricht, gekapitteld door Gerrit Zalm.
Het komt er op neer dat het feitelijke tekort niet meer mag zijn dan ca. 45% van de rijksfinanciën.
U, ik en bedrijven worden nog strakker afgesneden. En tegelijkertijd wordt het banken toegestaan met 98% of 100% schulden te spelen in de vorm van staatsleningen en hypotheken, letterlijk het geld van de overheid en burgers (vanaf 2019 mogen ze nog altijd met 93% met geleend staatsgeld op winstbejag).
45% Is wurgnorm. Bijna geen land kan daar ooit aan voldoen. 
Intussen destabiliseren landen, terwijl lid-staten als Duitsland zelf geen enkel politiek thema van die normen maken voor hun eigen financiën. Duitsland heeft bijvoorbeeld ca. 80% schuld, groeit en lost het af in betere tijden. En dat is een zeer gezonde politiek. Maar Nederland en Duitsland kapittelen andere landen keihard. Nederlandse CDA-VVD-D66-politici blijven er als ‘kleuters’ aan vast klampen vanwege pure prestige en politiek gekrakeel… En banken… ze lachen door met hun norm van 98% – 100%.
Zalm heeft een biljoenenstroom richting grootbanken met hun monsterlijke casinospel met miljarden overheidsgelden verder mogelijk gemaakt, en publiek geld (belastingen) wordt keihard afgeknepen.
Levenslange bezuinigingen zijn een aanslag op onze financiële welvaart…

No comments:

Post a Comment