Tuesday, October 14, 2014

Linda Brynner (7): Het grote geld bedrog.

Linda Brynner is een blogster die tot nu toe 24 blogs publiceerde. (HIER)
Omdat ik haar blogs de moeite waard vind, wil ik ze hier copieren / parallel publiceren.
Linda heeft een facebook pagina waar ze met lezers communiceert: (facebook)







HET GROTE GELD BEDROG


__
__
Veel mensen denken dat de EU of regering geld maakt of de (Europese) centrale bank…
Of dat landen geld lenen bij hun centrale bank of bij de ECB/FED, dat spaargelden als tegenwaarde bij de banken liggen. 
En dat er ergens goud tegenover ligt…
Dat sprookje is al 50 jaar niet meer zo…
Dit is een vereenvoudigd en wat lang verhaal, maar als u het leest dan snapt u de misdadigheid.
Het is leuk geschreven denk ik en misschien kan iemand een animatie maken voor social media.
__
Zo werkt geld in the real world
Land GR heeft geld nodig. Zelf maken mag niet van de EU, en lenen bij de centrale bank of ECB mag ook al niet meer sinds het EU-verdrag van Lissabon, dec. 2007. Dat verdrag is de doorgedrukte ‘grondwet’ van de EU die Ned. bij enquête had afgewezen, maar later doorgedrukt door Balkenende.
Noodgedwongen moet de minister van financiën van GR nu staatsleningen (staatsobligaties) online zien te veilen via een bank aan Wallstreet of The City. Kopers betalen de biedkoers van de obligatie aan GR. Daarvoor ontvangen ze een vaste maandelijkse rente-uitkering (dividend of couponrente genoemd). Zelf geld maken of via de centrale bank kost veel minder, maar dat is EU-landen niet meer toegestaan…
dus werkt het zo via het peperdure Wallstreet… maar…
…er is een probleem…
Om te mogen handelen via Wallstreet moet GR eerst een rating krijgen, dus bellen ze b.v. Moody’s.
Die kijkt naar de politieke stabiliteit van GR, hun verhouding van inkomsten-uitgaven en bestaande schulden. Is dat allemaal super dan geeft Moody’s de AAA rating.

Is het allemaal wel okay en safe maar de schuld is ietsje te veel, dan krijgt GR een BBB.
De banken willen heus wel een lening kopen van GR, maar ze moet tenminste een A rating hebben, want het gaat hier over een obligatie. Maandelijkse dividend-uitkering uit obligaties mogen immers nooit wegvallen (b.v. als een wederkoper die obligatie wil voor een pensioenfonds dat dan zo haar reserves maandelijks kan spekken met dividend).
GR heeft een B rating, da’s balen… Hoe lossen we dat op…
De Goldbank heeft een handige oplossing, maar op voorwaarde dat alleen zij de obligaties mogen doorverkopen aan bijvoorbeeld banken en pensioenfondsen. Ok zegt GR… en Goldbank belt hun verzekeringsbank AIGold in de VS. Die is van hetzelfde Gold consortium wat niemand hoeft te weten.
AIGold heeft een container vol met leuke papieren. Die heten CDS (Credit Default Swaps). Het zijn garanties. Als GR z’n verplichtingen niet kan nakomen dan krijgt de Goldbank toch elke maand het dividend van AIGold.
Een CDS kost Goldbank 1% van het dividend van GR, per kwartaal over te maken aan AIGold.
Mooi… deal!.
Goldbank belt een andere rating agency, zeg Fitch. Die verklaart deze deal tussen Goldbank en AIGold met AAA, want ze hebben een CDS wat een heilige garantie is. Bovendien hebben Goldbank en AIGold zelf al de AAA-status, dus is die deal supersafe.
Mooi denkt Goldbank, ik kan nu GR bellen dat we hun lening willen kopen met AA garantie als wij maandelijks 6% rente (dividend) ontvangen, m.a.w. we kopen de staatsobligatie als ze online komen.
GR belt Moody’s dat ze een aanbieding ontvingen met een AA-garantie. De rente is 6%. Moody’s bekijkt de situatie nogmaals en geeft GR de A status, want met garantie is de positie beter.
Even later ziet Goldbank de A verschijnen op de monitor over GR, en GR kan de obligaties nu online zetten en aanbieden aan Goldbank tegen de afgesproken 6% per maand. Ze heten GR001 obligaties.
Goldbank koopt ze allemaal op maar niet zelf, want handelen met voorkennis mag niet. Banken van het Gold consortium met andere namen en partners, die allen de AAA status hebben, kopen de GR001’s allemaal op en verkopen ze razendsnel door tegen 3,5%. Dit lagere percentage mag met AAA-status.
En voor kopers zoals pensioenfondsen is 3,5% nu een leuk gegarandeerd maandelijks rendement.

Mooi, GR heeft z’n geld, en Goldbank heeft z’n doorverkoopgeld en ontvangt maandelijks de omzet
(de 6% dividend van GR) via het eigen consortium. Daarvan gaat 1% naar AIGold per kwartaal. Ook moet Goldbank hún afnemers van de GR001 een dividend van 3,5% per maand uitkeren, maar per saldo heeft het Gold consortium een vet vast maandinkomen van honderden miljoenen.

Iedereen blij en rijk… Ze krijgen een lekkere bonus. Ze kopen villa’s, boten, dure auto’s en een Rolex.
__
Einde verhaal… nou neen
Want hoe komt AIGold dan aan z’n kasgeld om die 100% garanties te geven? En hoe komt Goldbank aan hun kasgeld dan?
Zij mogen voor 1% leningen kopen bij de centrale bank wat landen niet mogen. Die verkopen ze door aan particulieren en bedrijven voor b.v. 3,5% rente. Dus daar kunnen ze vette winsten mee stapelen.
En daar komen de dividenden van obligaties, van GR in dit geval, nog bij. Een deel van die superwinsten gaat naar bonussen, een deel gaat in de kas en reserve, en een zeer groot deel wordt weer verhandeld voor meer superwinst.
Ok, maar AIGold moet toch 100% borg staan? Dus moeten ze dat geld in kas hebben, toch?
Nope… dat geld bestaat niet en is er ook niet… Het is maar een garantiepapiertje, geen echt geld.
De regels zijn immers dat alle banken maar 2% (of zelfs maar 0%) echt in kas hoeven te hebben voor staatsleningen… 98%-100% is geleend geld waar ze mee mogen handelen om winsten te stapelen, want hoe vaak gebeurt het nou helemaal dat iedereen failliet gaat of al hun geld terugvraagt.
Het is pas gebeurd, en dus kregen ze van de overheid nieuwe regels, maar die gelden pas vanaf 2019. Dan moet er tenminste 7% in kas zijn, hebben de lobbies van de banken geregeld in Basel III.
Lachen.
Maar een verzekeringsbank kan bijvoorbeeld ook deals doen met andere partijen zoals Goldbank, maar met investeerders die veel meer risico nemen en durven te gokken, zoals private Hedgefunds. Rating bureau’s beoordelen ze niet eens vanwege de hoge risico’s. Geen rating nodig, dus da’s handig.
De gok van Hedgefund: ze koopt op Wallstreet opties op de GR001 obligatie met de verwachting dat GR failliet gaat, of in waarde zal verminderen. Da’s Geld in de pocket van AIGold die weten dat GR juist een prima deal heeft. Hedgefund denkt echter sterk dat GR het financieel niet recht houdt en de waarde van de GR001 dus zal afnemen. Dan krijgt Hedgefund een premie uit de optie die ze hebben op GR001. Mocht GR helemaal failliet gaan dan krijgt Hedgefund tenminste nog de nominale premie van de GR001-obligatie uitgekeerd van AIGold, want die heeft de obligatie verzekerd. Bovendien kan Hedgefund dan goedkoop GR’s staatsbedrijven opkopen en met vette winst doorverkopen na ontslagen en fusies.
__
Uhm probleem… GR kan dividend niet meer betalen aan Goldbank wat nu
Alle banken en pensioenen die GR001-obligaties hebben gekocht, kloppen aan bij Goldbank… Die belt dat AIGold zou moeten uitkeren.
Schrik… AIGold heeft vanwege de 0-2% regel bijna niks in kas… kan niet betalen… en zou omvallen…
Moody’s schrikt zich te pletter en geeft GR direct een CCC rating, dus kunnen ze niks meer lenen.
GR schreeuwt moord en brand en belt de EU of ze bij willen springen. Maar de EU heeft dat geld niet.
Alle eigenaren van de GR001-obligaties (zoals banken, pensioenfonden) die ze van Goldbank hadden gekocht schreeuwen van de daken dat er iets moet gebeuren, want hun kapitaal dreigt niks meer waard te worden. Daardoor stijgen de pensioenen voor hun leden niet meer in waarde wat wel moet voor hun toekomst. Bovendien komen ze enorm in de problemen omdat de GR001-obligatie waardeloos is.
Al die schreeuwende elite kent elkaar erg goed.
Ze waren eerder, minister of bestuursvoorzitter, commissaris ergens bij een grootbank in het netwerk. Of ze waren eerst vice president bij de Goldbank en zijn nu president van de centrale bank. Of één van hen is Koningin in een lid-staat waarvan de zoon bij Goldbank werkte als eerste baan. De vrouw van de zoon van de Koningin werkte ook al bij een bank in Wallstreet. Sommige IMF- en ex-bankpresidenten zijn nu lobby bij de EU via B.I.S. Bovendien kent de Koningin de grote geheime investeerders van het Goldbank consortium persoonlijk, want is een Baron. Die levert ook de presidenten en commissarissen van de grootste oliemaatschappij waarvan de Koningin grootaandeelhouder is.

Contacten genoeg die elkaar al decennia tegenkomen en hetzelfde denken…
Ze schakelen via hen de EU in. Die belt Goldbank… die weet vast wel een oplossing…Op TV moet het natuurlijk wel volgens de aangestelde officiële poppetjes te zien zijn, dus komen er vele EU-toppen.
De Koningin viert op 30 april een feestje ergens in het land met de mensen. Het dorp moet het zelf betalen, maar iedereen kan de Koningin en gevolg zien, handjes schudden en spelletjes spelen.
Het hele land is oranje, gezellig hoor!

Elders kennen ze dat feestje niet, maar de Goldboys hebben van het weekend lekker gespeeld met peperdure boten en auto’s. De troonopvolger van de Koningin koopt supergoedkoop een vakantievilla
in GR. Z’n vrouw weet wel hoe dat werkt.
__
Jaaa… Goldbank heeft na het weekend wéér de oplossing
Die belt de EU-voorzitter. Goldbank wil wél een lening verstrekken, maar daarvoor moet ze eerst een fonds(kas) openen bij Goldbank. Dat fonds moet wel de AAA-status krijgen, omdat het solide moet zijn. Het gaat immers om staatsfinanciën. Dus belt Goldbank weer hun AIGold voor een garantie door middel van een CDS, speciaal voor dit fonds. Hedgefund koopt GR’s energiebedrijven wel over voor een prikkie.
Goldbank vraag de EU maandelijks 6% dividend uit de inkomsten van dat fonds waarvan ook weer 1% per kwartaal naar AIGold gaat voor deze CDS
De EU belt alle lid-staten dat ze 80 miljard in de pot moeten storten. Waar moet dat vandaan komen? Als lid-staat Ned een AAA rating heeft kan het ministerie van financiën van Ned een obligatie online zien te verkopen zoals GR dat deed. Maar omdat Ned de AAA heeft betaalt ze niet meer dan 1,5% dividend, dus da’s lachen.
Geld stroomt binnen bij Ned en dat kunnen ze dan aan de EU-noodpot uitlenen tegen een lage maar ietsje hogere rente; verdiend Ned er nog iets op.
Een deel kan ook komen uit bezuinigingen voor het volk, dus kondigt de regering van Ned lichte bezuinigingen aan. Zo blijft ook hun AAA status in orde. Maanden een hoop gedoe in het land, maar dan ligt er dan toch een bezuinigingspakket.

De noodpot is gevuld en Goldbank laat die verzekeren met een CDS, krijgt maandelijks 6% dividend uit die pot waarvan 1% naar AIGold en deal done. Met de pot van 80 miljard garandeert Goldbank daarmee een solide (uit)leencapaciteit van 500-700 miljard voor GR. Die fondsobligatie noemen ze Eur001.
Om van de Eur001 pot gebruik te mogen maken, moet GR van de EU zeer streng bezuinigen om in elk geval de financiën op orde te krijgen, zodat ze weer normaal obligaties kunnen verkopen met uitbetaling van dividend. GR moet ook goedkoop staatseigendommen verkopen, b.v. aan Hedgefund.
Iedereen is opgelucht, maar wel moet het pensioenfonds hun leden informeren dat de dekkingsgraad lager is, dus zullen ze minder kunnen uitbetalen en de pensioenpremie van de werkenden moet omhoog. Ook moet de regerging van GR strenge maatregelen aankondigen. Het land is in rep en roer, maar er wordt bezuinigd.
De regering van Ned denkt: mooie deal, daar maken we zelf nog wat rentewinst op. Iedereen rijk.
GR, Goldbank en AIGold zijn ook opgelucht… GR kan nu ook het dividend van die GR001 weer betalen aan hen wat aanvankelijk de bedoeling was.
Moody’s denkt… nou ik hou het wel een jaartje in de gaten, als ik niks meer hoor en de politiek is stabiel in GR dan krijgt GR een B, een positief bericht. Niet voldoende om weer gewoon te lenen via de normale weg (zo werkt geld), maar het is een goed signaal.
Op TV in Ned zien mensen dat GR in de problemen kwam, maar dat ze gered zijn door middel de EU met maatregelen en fikse bezuinigingspaketten voor GR, Eigen schuld, hadden die GR-ers maar niet zo veel moeten lenen en hun belasting moeten betalen. En wij verdienen er ook een extraatje mee met doorlenen tegen iets hogere rente. Mooi!
Mensen zien in Ned ook op TV over hun pensioenfondsen en bezuinigingen die ook hen treffen, maar niet zo erg als GR hoor. Ben blij, wij zijn een rijk land. En het was leuke TV.

__
Einde verhaal… nou neen
De EU maant tot strengere bezuinigingen volgens de normen zoals 20 jaar geleden afgesproken met de investeringsbank van de EU. De minister van Ned was de architect van die norm notabene! GR had die schuld slim verstopt via de CDS met Goldbank, maar nu gaan we toch echt sancties toepassen als niet aan de norm wordt voldaan. Nu is het echt hommeles in GR en Ned. Maar na het weekend in Ned is het probleem opeens opgelost door een lente-coalitie.
Goed voor de AAA status die noodzakelijk is. Ned geeft het perfecte voorbeeld en heeft er leuke TV bij.
Maar… de noodpot is op een gegeven moment leeg… wat dan…
De nieuwe president van de centrale bank werkte voorheen bij Goldbank, en samen met de EU zet hij dat noodfonds met Goldbank om naar een permanent fonds op 1 juli 2012. Ook weer opgelost, en de hele truuck en constructie met de CDS  is nu wel bekend, dus is dat weer hetzelfde instrument. Maar nu moeten lid-staten permanent blijven storten. De miljarden stromen nu voor eens en altijd binnen bij Goldbank en AIGold. Regeringen worden door de EU gedwongen nog wreder te bezuingingen anders kunnen ze dat fonds niet gebruiken. Bovendien moet nu echt aan de 20 jaar oude norm worden voldaan.
Maar het volk van GR pikt al die stapelende wrede bezuinigingen niet meer… Er komt oproer, mensen rellen en betalen rekeningen niet meer. Duizenden kleine en grote bedrijven vallen daardoor om. Energie wordt afgesneden door Hedgefund, maar mensen sluiten het zelf massaal illegaal weer aan.
De regering wisselt en kapt met dat fonds en de EU.

Dat gaat niet goed… exact zoals Hedgefund had gedacht!
Dat gaat niet goed… denkt Moody’s… ik geef voorlopig nog maar geen B maar een -C…
Noodpot leeg… en met -C kan GR nergens lenen.
GR kan nu echt niks meer…
Goldbank ontvangt dus ook geen enkel dividend meer uit GR001, Eur001 en noodfondsen…

AIGold moet nu opeens op iedere GR- , Eur001-obligaties en alle noodfondsen alle garanties vanwege de CDS-en volledig uitkeren… Paniek! Ze hebben echt maar 0-2% in kas volgens de regels. AIGold is direct failliet en niemand kan er iets halen…
Goldbank steekt de handen in de lucht: AIGold had alles verzekerd, niet wij, dus verwacht niks van ons.
Hedgefunds: beetje pech, maar ach da’s ons risicomodel, wij verdienen nog dik aan andere deals.
Pensioenpotten zijn niks meer waard en kunnen niet uitbetaald worden.Pinnen kan niet meer en websites van banken liggen plat.Ambtenarensalarissen kunnen niet meer betaald worden.Zorgverzekeraars weigeren zorg, want krijgen niet betaald.Treinen stoppen, ze zitten zonder subsidie en kan niet alleen overleven.Landbouw stopt, want ze kunnen niet zonder de EU-subsidies.Massale werkloosheid, eerst de banken en dan de hele industrie die zeer afhankelijk is van bankkrediet.
De Baron van het Gold consortium, en aangerelateerde topelite hebben een briljant idee…
Er moet een super-wereldmunt komen… want met een nóg grotere geldmassa kan het spel doorgaan…
En… Er moet een noodfonds voor de banken komen… volgens dezelfde leenconstructies met eenCDS.
Dat moet een megafonds worden, op te brengen door lid-staten die nog wel kunnen lenen en met grove bezuinigingen. Hij verkondigt dat niet zelf, maar wel alle leiders van de superbanken, regeringen en de unie die ook colleges geven op universiteiten en op TV komen.

__
Waar eindigt dit
U begrijpt… deze misdaad en bloedzuiging kan niet doorgaan zo… Een keer houdt het echt op…
Banken zuigen met 0-2% of 7% kasgeld en grove slinksheid alles leeg, en beschadigen naties rampzalig.
Massale geldopnames ter waarde van miljarden en biljoenen kunnen ze ook nooit uitkeren… Het is er gewoon niet, 98-100% is lucht op papier van schuldbekentenissen en garanties van geen waarde…
maar echt geld is er bijna niet.
Rente bestaat als echt geld ook niet. Het wordt wel geëist, maar het systeem creëert dat geld nooit, dus moet het uit bestaande middelen voldaan worden. Het is leengeld, en daar moet ook weer rente over betaald worden… een eindeloze cirkel die de oorzaak is van voortdurende inflatie bovendien.
Regeringen kunnen niet blijven bezuinigen, omdat het roofbouw is op de samenleving. Bovendien ontstaat er dan politieke instabiliteit omdat mensen het zó beu zijn dat ze veel extremer antistemmen. Een coalitievorming met extremere parijen is vrijwel niet mogelijk.
Nog extremere partijen kunnen zo dominanter worden… zo zelfs dat de elite investeerders van het Goldbank consortium er een dikke boterham in ziet door hun topaanvoerder aan de macht te helpen.
Als die naar wapens grijpt dan is dat weer een dikke business voor ze.
De Chinezen zijn niet gek, die hebben hun eigen veilige systeem. Hun regering maakt wél zelf hun geld en ze hebben over 1 miljard inwoners. Tuurlijk willen ze best GR, Ned en Amerikaanse obligaties kopen. Maar omdat de Chinese regering zelf geld maakt, neemt de welvaart snel toe. Er is inflatie, maar de koopkracht wordt sterker. Er ontstaat een steeds bredere welgestelde middenklasse.
Dan bedenken dezelfde elite van banken, investeerders, politiek en hun netwerken dat ze in China
het beste de Olympische spelen kunnen houden, dat wekt interesse en is goed voor de handels-
betrekkingen. Misschien willen ze met ons het idee op van een wereldmunt. Dat is goed voor iedereen. Of anders in Londen, want die rare Britten houden steevast aan die Pond. Ze bedenken dat ze bij de superrijke Russische elite in de Oekraïne het EK kunnen houden, tuurlijk Polen doet ook mee, anders riekt het te veel. Misschien kunnen we dan zo Rusland, China en Engeland langzaam meeverleiden naar een wereldmunt. Alle spelen zijn een leuk feest voor het volk en media, olé!
In de media ziet het publiek van Ned hun oude directeur van hun centrale bank. Die roept… Er moet een super-internationale monetaire eenheid komen, enkele weken voordat het EK begint… Een paar dagen eerder schreeuwt de CEO van Deutsche Bank dat er een noodfonds moet komen voor de banken.
Goldbank heeft een nieuw plan: groeifonds met CDS-constructie. Groei klinkt mooi, weer kassa!
Hoe eindigt dit geldzuigend bloedmonster…
BOEM… echt een keer met dit luchtsysteem… Wanneer? Dit jaar, volgend jaar? Over 5 jaar?
__
Oplossing
Laat een natie of unie gewoon zelf haar eigen geld maken/drukken. Alleen het financieel ministerie mag geld in omloop brengen, maar met écht onafhankelijk toezicht. Lenen mag en daar hoeft geen rente over betaald te worden. Je mag alleen geld uitlenen dat er echt is, en niet op basis van een verzekerings- papier of heilige belofte dat je het ergens hebt waarop je weer een ander papier drukt dat een waarde moet voorstellen voor de lener. Er is geen onroerend goed, alles is materiaal. Je mag ook verkopen op afbetaling, en dan is het realistisch dat je een wat hogere prijs vraagt, maar geen rente, want er is immers geen inflatie. De lener krijgt echt geld in handen. Je mag zoveel lenen als je nodig hebt. Het is aan de uitlener wat hij kan, wil, je gunt en hoe snel hij het terug wil hebben. Groei mag, maar moet niet.
Dit is geen romantiek en is ook beveiligd elektronisch op te lossen voor het deel van het geld dat digitaal in circululatie wordt gebracht door het ministerie. Banken zijn er niet, er zijn wel financiële bewaarders onder beheer van het ministerie. Daar kan je je geld veilig opbergen. Uitlenen is zonder rente, en ze beheren ook de servers voor digiaal financiële bewaring en verkeer. Er is een centrale bewaarder van het ministerie die een algemene reserve strak bewaart. Heeft een bewaarder te weinig of te veel in kas dan wordt ie respectievelijk bijgevuld of afgenomen met die algemene centrale reserve.
Het werkt.We zijn kritisch over de algehele moraal in China, en het is geen democratie wat uiteraard niet okay is. Vanuit geld-perspectief is het echter een feit dat de Chinese overheid zelf het geld creëert en dat kapitaal strak reguleert. Niet private commerciële financiële instituten zoals exclusief in het Westen.
Zonder enige uitzondering kent dit land uitsluitend verbetering van levensomstandigheden en economische groei van ca. 9%. Soms wat meer, soms wat minder. Er is inflatie, maar per definitie minder dan toenemende bestedingskracht. De Chinese koopkracht neemt decennialang alleen maar zeer beheerst toe met een constante economische groei van om en nabij de 9%. De Chinese centrale bank, People’s Bank of China creëert zelf geld, beheert strak de hoeveelheid in roulatie en hanteert een minimum kapitaaleis van 20%. China delft daarbij zelf goud en gebruikt het nog altijd als ‘cover’ voor hun munt, de Yuan.

Tijdens het koloniale tijdperk van de VS, kwamen de 13 koloniën met ditzelfde soort systeem tot groei en bloei. Er was geen geldhandel anders dan met één officieel direct betaalmiddel. Er was geen inflatie, maar wel democratie.
Maar dit wordt verhinderd sinds de Dotc.com bubble en 9-11.
De corrupte Alan Greenspan van de FED verlaagde daarna de rente naar 1% waardoor geen investeerder nog staatsobligaties (schuld) kocht bij de FED, want 1% rendement is voor investeerders te weinig. Dus werd de regering afgekepen van normale geldschepping en werd gedwongen obligaties veel duurder tegen een hogere rente online te verkopen via Wallstreet om aan geld te komen. De banken gerelateerd aan Wallstreet en The City worden er steenrijk van.
Die FED en ECB zijn niet van de regering en unie. Ze zijn gewoon onderdeel van een wereldwijd bankimperium, gerund door dezelfde elite. Die financieerden WWI en II, omdat ze het financieel systeem toen ook al lieten klappen eind jaren twintig. Dat was zeer lucratief.
Slinkse EU-wetgevingen verhinderen normale geldschepping nu ook in de EU met keiharde regels… Lissabon dec. 2007. En na z’n aantreden verlaagde Mario Draghi de EU-rente ook naar 1%. Het is een misdaad. Draghi was vice president van Goldman Sachs Europe… dezelfde corruptie als de FED.
Landen mogen niet lenen bij de centrale banken, en landen en unies mogen zelf geen geld aanmaken. Banken kunnen zo miljoenen, miljarden en biljoenen winsten opstrijken zoals hiervoor allemaal beschreven, en regeringen zitten wreed geketend aan Wallstreet en The City. Die maken zich (natuurlijk!) constant zorgen komt op TV, terwijl ze landen voortdurend monsterlijk afknijpen…
We zitten in de val van een destructief systeem, maar geld moet van de mensen zijn en eerlijk verdiend!
De EU, verdragen van Maastricht, Lissabon en alle verdragen voor noodfondsen gelijktijdig afwijzen en nietig verklaren. Dan kunnen landen of de uni zelf geld scheppen, onder strakke (echte onafhankelijke) controle dat wel, anders bestaat er kans op mega-inflatie.
__
Waarom zitten we vast aan het huidige giftige financiële systeem 
Ja waarom, en wie houden het in stand of verergen het?
Nederlandse, Engelse, Amerikaanse, Duitse en Joods-Christelijke en liberale elite spelen wereldwijd tot in de hoogste regelgevende wereldinstellingen een superdominante, corrupte en construerende rol tot in de EU en ons parlement.
Ze zijn verzameld in het CDA (KVP/CHU), CDU/CSU, CD&V, UK-Conservative Party, US-Republicans en VVD, VLD, in combinatie met de twee koningshuizen. Vooral de rol van het CDA en CDU/CSU is overweldigend omstreden dominent en sturend tot in de hoogste bancaire instellingen, in mega-wereldbedrijven, uw gemeente en de Nederlandse publieke en commerciële media NPO en RTL.
Ik raad u zeer aan de volgende artikelen te lezen:

No comments:

Post a Comment